Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ένα τραγουδάκι για σένα ....


Ότι λέει πέφτει μέσα τελευταία ο εκπρόσωπος  της ΑΣΚΕ στην έλξη  και εμείς του αφιερώνουμε μια όμορφη ανάρτηση.Μαντέψτε τι του αφιερώνει το στέκι...
Σκουπιδόχαρτο η πρόταση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις ώρες μηχανοδήγησης φώναζε μόλις προχτες,συμβιβασμένη η ηγεσία της ΠΕΠΕ,τοποθετήσεις του προσωπικού που δεν θα γίνονται ΠΟΤΕ (και έγιναν), προαγωγές που δεν θα γίνονταν ΠΟΤΕ (και έγιναν),ΣΣΕ που δεν θα γινόταν ΠΟΤΕ (και έγινε-υπογράφηκε),μαύρο στον
απολογισμό δράσης του Σωματείου (και....70% ψηφίζει ΝΑΙ κόντρα σε 3 παρατάξεις!), εξοδολόγιο που θα κοπεί στην Τρίπολη (και τελικά διπλασιάστηκε),κυκλώματα εργασίας που θα μας εξαντλήσουν (και τελικά βελτιώθηκαν),μειώσεις 50% με το ενιαίο μισθολόγιο (και κάποιοι πήραν αύξηση μέχρι και 100 Ευρώ στον βασικό),διανυκτέρευση στην Πάτρα που δεν θα γινόταν ΠΟΤΕ (και έγινε μετά απο 6 χρόνια),απόφαση για την εξομοίωση των πτυχιούχων Τ.Ε. που δεν θα γινόταν ΠΟΤΕ (και έγινε μετά απο 3 χρόνια),ρόζ παράγκα και  Διευθυντές κολλητοί που ΘΑ έρχονταν και ΘΑ μας καπέλωναν (και τελικά ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ για την έλξη μετά απο δεκαετίες), πανωλεθρία για την έλξη το Οργανόγραμμα(και κερδίζουμε 4 επιπλέον θέσεις ευθύνης),ρούχα που δεν θα έρχονταν ΠΟΤΕ (και ήρθαν),μέσα ατομικής προστασίας που δεν έρχονταν ΠΟΤΕ (και ήρθαν),δεκάωρα που εξαντλούν το προσωπικό (και τελικά τα εκτελεί με ικανοποίηση ο ίδιος "τυχαία" και "αναγκαστικά"), φταίνε οι πρώην Πασόκοι σημερινοί Συριζαίοι (αυτός πήγε στο ΚΚΕ κατευθείαν),απέτυχε η ΠΕΠΕ-μηδενική η αύξηση στα χιλιόμετρα (+300% σε Πύργο,Διακοφτό,Βόλο, +40% σε Πάτρα-Κιάτο,Προαστιακό, +30% στο ΜΑΙ, +35% στο ΜΘ, +20% στις άλλες έδρες) , θα μας απολύσουν όλους -τα έχει πουλήσει όλα η συμβιβασμένη ηγεσία μας (και τελικά όρος στα ΥΓΟΣ για πρώτη φορά απο το 2012 και για την διασφάλιση του προσωπικού μέχρι το 2020 κ βλέπουμε),η Δράμα που θα έκλεινε (και τελικά έχει και μάστορα και πόσα άλλα),αφωνία για το εργατικό ατύχημα στο ΜΑΙ (ενώ έχει γίνει καταγγελία μετά απο παρέμβαση της ΠΕΠΕ),που είναι o εμπειρογνώμονας για το θέμα με την  διάσπαση για τις mlw (ενώ έχουν αθωωθεί 2 συνάδελφοι στα πειθαρχικά επιβεβαιώνοντας στην ουσία το πρόβλημα).

Λέγε,λέγε,λέγε,λέγε....φταίει ο ένας, φταίει ο άλλος, τον βρίζει ο ένας,τον κατηγορεί ο άλλος,τον δουλεύουν οι περισσότεροι για τις "πληροφορίες" που έχει απο τα "μέσα". 
Κάθε τρένο και καημός,κάθε πόστα κάθε δεκάωρο και πόνος....

Ότι λέει πέφτει μέσα ο δήθεν "κομμουνιστής"  συνδικαλιστής!
Μας θυμίζει τους Υπουργούς των Κυβέρνησεων, που όταν λένε κάτι είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα γίνει το αντίθετο!

Τόσα και τόσα έχει πεί,εδώ και 18 μήνες, ο γραφικός εκπρόσωπος της,προσπαθώντας να δικαιολογήσει την συνδικαλιστική του ανυπαρξία.
Μοναδική του "επιτυχία" η καταγγελία στο ΣΕΠΕ(μηχανισμοί της αστικής δημοκρατίας κατα τα άλλα) το καλοκαίρι του 2015 με την οποία έδωσε το δικαίωμα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να κόψει το γεύμα στους -εθελοντές-επίκουρους στην Θεσσαλονίκη(την πλήρωσαν οι συνάδελφοι στην Δράμα). Έκτοτε ακούει ΣΕΠΕ και (ακόμα) τρέχει....που χρόνος για καταγγελίες κ νέες επιτυχίες (υπέρ πoίου όμως,της εργοδοσίας; ).

Απο τους γνωστούς που υπηρέτησαν το σύστημα της υπερεργασίας το 2008-2009, βάζοντας σκυλίσια πλάτη καθημερινά,δουλεύοντας ακατάπαυστα.
Σήμερα όμως είναι Νοέμβρης του 2016 και οι ώρες μηχανοδήγησης είναι ταξικό ζήτημα κτλπ κτλπ...
Υποκρισία....

Άντε να του αφιερώσουμε και εμείς ένα τραγουδάκι απο Τζιμάκο.
Τα φιλιά μας αγαπητέ, τα φιλιά μας.....Έχεις άλλωστε την παντοτινή μας αγάπη(και συμπόνοια).

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Το τραγουδάκι μας για σένα ΜΟΝΟ και αποκλειστικά όμως (απο την διαχειριστική ομάδα του blog που σκέφτεσαι κάθε μέρα,24 ώρες το 24 ωρο)


Πάρε το πτυχίο σου κι ένα μηχανάκι
Κι έλα ξημερώματα στο Μοναστηράκι
Κάτσε ανακούρκουδα στο σταθμό του τρένου
Ρίχνε ξύδι στις πληγές του κάθε σταυρωμένου

Έχει κολλήσει η επανάσταση βλεννόρροια
Κουμμουνιστές την έχουν κλείσει σε φυτώρια
Και οι εκδότες καθορίζουνε τα όρια

Πάρε τη βασίλισσα σαν τρελός σε σκάκι
Νύχτα με πανσέληνο στου Καραΐσκάκη
Κι άμα δεις βρικόλακες, κόκκινους φιλάθλους
Ψήσ’ τους για να βάλουν σφυροδρέπανα στους τάφους

Ο Γιαρουζέλσκι κάνει .... στην Ομόνοια
Κι εσύ χτυπιέσαι με κουμπιά και ηλεκτρόνια
Μπροστά σε βίντεο, κυκλώματα, δαιμόνια

ΠΑΡΕ ΤΟ ΧΑΠΑΚΙ ΣΟΥ (τρις)

1 σχόλιο:

  1. ο Γιώργος ειναι το αγχολυτικο σας χομπι; έχουμε κι αλλα θεματα για λυση. προχωρατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή