Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Τι πρότεινε η +ΣυνΕξέλιξη στο χτεσινό ΔΣ (κ απέρριψαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ)

Όργιο παραπληροφόρησης για άλλη μια φορά απο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης.Κατά την συνεδρίαση του χτεσινού Διοικητικού Συμβουλίου κατατέθηκε πρόταση απο την +ΣυνΕξέλιξη για αναστολή των κινητοποιήσεων στα εμπορικά μέχρι την
Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον κ. Σπίρτζη.

Η παράταξη της +ΣυνΕξέλιξης έκανε λόγο για αναστολή δυο ημερών μέχρι την Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών σε ένδειξη καλής θέλησης του Σωματείου ,αφού για πρώτη φορά αποφασίστηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ 74 προσλήψεις μηχανοδηγών(και που ήταν το 1ο αίτημα των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων).
'Όπως δηλαδή είθισται και γινόταν ΠΑΝΤΟΤΕ σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας της ΠΕΠΕ απο ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚ,ΑΣΚΕ και όλες τις άλλες παρατάξεις(και όχι μόνο).
Οι 6 συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης είχαν άλλη άποψη.
Φορώντας τον εποχιακό μανδύα της επανάστασης για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο κομματικός συνδικαλισμός. 

Με τραγικές δικαιολογίες και επικαλούμενοι την...απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων (παρά το ότι το 1ο αίτημα ξεκινά να ικανοποιείται και για το 2ο -ΣΣΕ- καλεί ο Υπουργός σε διαπραγμάτευση) ψήφισαν να γίνουν οι κινητοποιήσεις για καθαρή σκοπιμότητα.
ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ θέλουν να στείλουν μήνυμα στα υψηλά κλιμάκια ότι ελέγχουν το Σωματείο. Νομίζουν ότι έτσι θα έχουν λόγο σε άλλες εξελίξεις...Νομίζουν ότι είμαστε στην δεκαετία του 1980 του 1990 και στην δεκαετία του 2000.....
Αφού απέτυχαν στις συνελεύσεις να διαμορφώσουν αποτέλεσμα που θα τις ικανοποιούσε,συνεχίζουν να παίζουν τα παιχνιδάκια τους στο Δ.Σ.
Τα ίδια πρόσωπα που σιώπησαν στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου το 2013, τα ίδια πρόσωπα που δεν σεβάστηκαν την περυσινή απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων και μέχρι σήμερα 65 μηχανοδηγοί έχουν συνταξιοδοτηθεί χωρίς το επίδομα ευθύνης, τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που δεν κατάφεραν σε 20 χρόνια συνδικαλιστικής δράσης να περάσουν ΠΟΤΕ το αίτημα των προσλήψεων, σήμερα επαναστάτησαν....

Είναι άλλωστε αδιανόητο η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ να επικαλούνται τις Γενικές Συνελεύσεις και παράλληλα να λένε ότι την Δευτέρα θα ακούσουν τον Υπουργό για να καθορίσουν την θέση τους. 

Κορυφαίο παράδειγμα της στάσης των 6, είναι η τοποθέτηση συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ γνωστού για την...συνέπεια του. Αετός όνομα και πράγμα.
Όταν ρωτήθηκε γιατί ψήφισε το 2014 αναβολή των κινητοποιήσεων στα εμπορικά - με συνέπεια να χάσουμε το ευθύνης - απάντησε ότι το έκανε γιατί κάλεσε η Διοίκηση σε διαπραγμάτευση.
Και όταν του ειπώθηκε ότι πλέον ο Υπουργός καλεί την ΠΕΠΕ για την Σύμβαση και πέρασαν και οι προσλήψεις για πρώτη φορά στην ιστορία απο ΔΣ, μετά απο 31 χρόνια,αρκέστηκε να....παραμιλάει.
Ενδιαφέρουσα και η τοποθέτηση του ομογάλακτου του Γενικού Γραμματέα.
Πύρινοι λόγοι, απο τον τέως Πρόεδρο του ενιαίου μισθολογίου και των προσλήψεων που..έρχονται εδώ και 20 χρόνια.
Μόλις όμως του θυμήσαν ότι ο ίδιος έλεγε ότι διαπραγματεύεται με την Εταιρεία ΤΟΥ ανοικτή, έχασε τα λόγια του...Αρκέστηκε να παραμιλάει.

Συνάδελφοι,
είναι πλέον φανερό ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα διαφωνίας στην τακτική που θέλουν ορισμένοι να ακολουθηθεί.
Όπως τονίστηκε απο την +ΣυνΕξέλιξη, η παράταξη της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ (μια παράταξη - μία φωνή) έχει μοναδικό στόχο και σκοπό να απαξιώσει, να υποθάλψει και να οδηγήσει την ΠΕΠΕ στην αποτυχία για να ικανοποιηθεί ο μεγάλος εγωισμός συγκεκριμένων προσώπων.
Η χάρη όμως δεν θα τους γίνει.

Οι 74 προσλήψεις που προέκυψαν απο τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις που προκάλεσε η +ΣυνΕξέλιξη, είναι πλέον γεγονός. Οφείλουμε να πιέσουμε για να προχωρήσουν το συντομότερο.
Δεν είναι κάτι φανταστικό, είναι απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Και η διαπραγμάτευση είναι επίσης γεγονός. Ο Υπουργός κάλεσε το Σωματείο την Δευτέρα για συζήτηση.

Δυστυχώς για όσους επενδύουν στην καταστροφή, τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

Όπως ειπώθηκε, η ΠΕΠΕ συνεχίζει.
Και οι μηχανοδηγοί θα κρίνουν. 
Όπως έκριναν πριν 6 μήνες οδηγώντας τους υπαίτιους της φτωχοποίησης και της διάλυσης του κλάδου της έλξης στο εκλογικό καναβάτσο.
Κάποιοι δεν το έχουν ακόμα ξεπεράσει. Τι να κάνουμε. Περαστικά τους.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέσα στο ΣΚ.
Άλλωστε οι 5 εκπρόσωποι ΔΕΝ καταψήφισαν την πρόταση των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ,αλλά ψήφισαν ΠΑΡΩΝ γιατί όπως τονίστηκε δεν καταψηφίζουν κινητοποιήσεις.
Η χτεσινή  ψηφοφορία όμως απέδειξε για άλλη μια φορά ότι άλλοι ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των μηχανοδηγών και άλλοι παίζουν το παιχνιδάκι των κομμάτων τους ή ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσουν τον πληγωμένο εγωισμό τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Επικοινώνησε μαζί μας πριν από λίγο ο συνάδελφος Βελλης Ζαφείρης και μας είπε ότι η ΑΣΚΕ δεν ψήφισε ποτέ αναστολή κινητοποιήσεων.

2 σχόλια:

  1. Γνωστα τα παιχνιδακια των πασκ δακε και ασκε χρονια τωρα.καποια στιγμη πρεπει να σταματησουν οι τακτικισμοι και να αρχισει ο συνδικαλισμος.παντως παρ ολα αυτα και για τελειως διαφορετικους λογους πιστευω κι εγω οτι οι κινητοποιησεις πρεπει να συνεχιστουν.αλλωστε τα αιτηματα που οδηγησαν σε αυτες αν δεν κανω λαθος ειναι αδιαπραγματευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και δεν ανήκω στο χώρο των μηχανοδηγών, άποψη μου ειναι οτι οι κινητοποιήσεις ως μοχλός πίεσης πρέπει να γίνονται μόνο όταν εξαντλείται ο διάλογος αλλα και κάθε άλλη μορφή πίεσης ... Να επικρατεί η Λογική & όχι η Μικροπολιτική "Λογική", Αλλιώς ειναι ορατός ο κίνδυνος να απαξιωθούν ακόμα και απο τους ίδιους τους εργαζόμενους .... Θα συμφωνήσω οτι ειδικά σε κεντρικό επίπεδο για όλα αυτά ευθύνονται η ΔΑΚΕ, η ΑΣΚΕ και κυρίως ΠΑΣΚ που κατείχε και τα ηνία ... Αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς δεν θα αλλάξει και η αντιμετώπιση αυτών που αποφασίζουν για εμάς!
    Κωνσταντίνος Κοίλιαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή