Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Πέρασε η δωροεπιταγή των 120 Ευρω κ στον ΟΣΕ

Όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπος εργαζομένων στον ΟΣΕ συνάδελφος Θανασης Λεβέντης πέρασε κ απο το ΔΣ του ΟΣΕ η δωροεπιταγή των 120 Ευρω για κάθε εργαζόμενο για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Υπενθυμίζουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο,νεοφιλελεύθερο ταλιμπάν ότι
τα δώρα Χριστουγέννων,Πάσχα και το επίδομα αδείας έχουν καταργηθεί σε όλες τις Εταιρείες του ΟΣΕ εδώ και 3 χρόνια.
Στους υπερασπιστές του κοινωνικού αυτοματισμού,που τους έχει κρίνει η Ελληνική Κοινωνία θυμίζουμε ότι θα προτιμούσαμε να παίρναμε τα δώρα μας.
Άλλωστε με αυτά θα υπήρχε και μια τόνωση της εγχώριας οικονομίας τον μήνα Δεκέμβριο.
Οπότε τις μαγκούρες που θα πάρουν ορισμένοι για να κυνηγήσουν τους σιδηροδρομικούς που έχουν χάσει το 65% του μισθού τους απο το 2009,για μια δωροεπιταγή των 120 Ευρώ που δίνεται αντί 13ου και 14ου μισθού, μπορούν να τις βάλουν στα οπίσθια τους.
Αυτά τα οπίσθια  που κλώτσησε δυνατά ο Ελληνικός Λαός λέγοντας ΟΧΙ το καλοκαιρί στα νεοφιλελέ προτάγματα  τους.
Tα ίδια πρόσωπα άλλωστε που ασκούν κριτική σε αυτές τις ενέργειες είναι και αυτά που αδιαφορούν όταν δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα τον 13ο και 14ο μισθό, οι ίδιοι που λένε μην μιλάτε και να έχετε το κεφάλι κάτω μια ζωή, ότι είστε τυχεροί που έχετε και δουλειά.
Μπορεί να χάθηκε μια μάχη, ο πόλεμος όμως συνεχίζεται! 
(το σχόλιο με αφορμή τα όσα γράφτηκαν για το θέμα σε γνωστό blog που περιμέναμε τουλάχιστον να φιλτράρει τα όσα αναπαράγει και να μην στοχοποιεί εργαζόμενους)

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου