Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην σημερινή συνεδρίαση του ΣτΑ του Σωματείου!

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ απο το Δευτεροβάθμιο Όργανο του Σωματείου μας, η πρόταση της Ομοσπονδίας για αύξηση της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης !

Το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων αποφάσισε πλειοψηφικά (15-14) ότι δεν
γίνεται δεκτή ΚΑΜΙΑ συζήτηση και όρος για απολύσεις στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


Την καταψήφιση της πρότασης στήριξαν οι παρατάξεις της +ΣυνΕξέλιξης και της ΑΣΚΕ με 15 ψήφους συνέδρων ενώ υπέρ ψήφισαν Νέα Έλξη- Αναγέννηση και Δημ. Συμπαράταξη με 14 ψήφους. 

Τις επόμενες μέρες θα σταλεί σε κάθε ενδιαφερόμενο η απόφαση του ΣτΑ του Σωματείου ενώ είναι πλέον αυτονόητο ότι όσοι διαφώνησαν θα πρέπει να στηρίξουν την απόφαση της πλειοψηφίας μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
Γιατί εκεί οι εκπρόσωποι μας στηρίζουν τις αποφάσεις του κλάδου.
Όπως ακριβώς λοιπόν ορισμένοι ζητούν να γίνονται σεβαστές οι πλειοψηφικές αποφάσεις του ΔΣ ,έτσι θα πρέπει να σεβαστούν την απόφαση του ΣτΑ που αποφασίζει για τον προγραμματισμό δράσης.

Εμείς θα πούμε απλά ότι πρόκειται για μια μεγάλη πραγματικά απόφαση, απόφαση που καταδεικνύει την θέληση της πλειοψηφίας του Σωματείου για να αλλάξει η νοοτροπία των τελευταίων δεκαετιών.
Επίσης για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια, καταψηφίστηκε πρόταση που κατέθεσαν οι δυο πάλαι ποτέ "ισχυρές"παρατάξεις του κλάδου !

Καλό θα είναι λοιπόν όλοι να αντιληφθούν ότι ήρθε η ώρα για τις πραγματικές υπερβάσεις που απαιτούν αλλαγή τακτικής, στρατηγικής και προσανατολισμού.
Η μάχη που δίνουν τα Σωματεία είναι πρώτιστα ΤΑΞΙΚΗ και σε μια τέτοια μάχη δεν χωρά κουβέντα για συζήτηση των όρων των  απολύσεων με την εργοδοσία.
Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα πρέπει να λάβει σοβαρά τα όσα αποφάσισε σήμερα το ΣτΑ του Σωματείου και να αποδείξει ότι σέβεται τους θεσμούς.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου