Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Επόμενη στάση Λαύριο για τον Προαστιακό

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σγουρίδη με το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά  και τους Δημάρχους Μεσογείων, με θέμα την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στα Μεσόγεια και το Λαύριο. Στη συνάντηση
παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης  Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Βούρδας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Σχίζας   και  ο Διευθυντής Εμπορευματικών Μεταφορών κ. Παπατριανταφύλλου.

Στη δίωρη αυτή συνάντηση, ανακοινώθηκε το ένθερμο ενδιαφέρον της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη δρομολόγηση του σχεδίου επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου Αττικής από το Κορωπί μέχρι και το Λαύριο και σύνδεση με τον λιμένα του Λαυρίου. Πιο συγκεκριμένα, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ με κονδύλι ύψους 160.000.000 Ευρώ  αλλά και με επιχορήγηση ύψους 100.000.000 Ευρώ για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η υλοποίηση του έργου θα γίνει με μελέτη-κατασκευή, η οποία θα έχει διττό όφελος καθώς αφενός θα εξοικονομηθεί χρόνος για την ολοκλήρωση των έργων, αφού οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες που απαιτούνται θα γίνονται παράλληλα με την κατασκευή, αφετέρου διότι τα χρήματα της επιχορήγησης θα μπορούν έτσι να δεσμευτούν εξ αρχής. Για τους παραπάνω λόγους, γίνεται προσπάθεια να καθοριστεί Σύμβουλος ωρίμανσης του έργου μέσα στον Ιανουάριου του 2016, ώστε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια,  ο φάκελος μελέτης-κατασκευής να έχει ολοκληρωθεί στο τέλους του 2016.
Σε αυτή την περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς τόνισε ότι η έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Δήμο μας αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη του λιμένα, αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής , αφού θα έχουν τεθεί οι σωστές υποδομής για την καλύτερη υποστήριξη και διαχείριση του τουρισμού. Ο Δήμαρχος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους παράγοντες, καθώς αποτελεί νούμερο ένα έργο στην ατζέντα διεκδικήσεων του Δήμου μας. Εν αναμονή!

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου