Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση για τις συζητήσεις για την ΣΣΕ απο τον Χάρη Καραδήμα (Αντιπρόεδρος ΠΟΣ)

Η ΠΟΣ συναντήθηκε την Πέμπτη 10/12 στην αίθουσα που συνεδριάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ για πρώτη φορά  μετά την επιστολή Θεοφανόπουλου ορίζοντας ως υπεύθυνο διαπραγμάτευσης την κ.Κολιοπούλου ( Δ/ντρια ΔΟΔΑΔ ) με σκοπό την διαπραγμάτευση των όρων για υπογραφή ΣΣΕ. Απο την μεριά των υπολοίπων διοικήσεων ήταν ο κ.Τσαμπασλής (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και κ.Αγιάσογλου (ΕΕΣΣΤΥ ) .Στην ουσία πέραν την κατάθεση των νέων προτάσεων της ΠΟΣ δηλ.

1) αυτή που έκανε η ΠΕΠΕ για τους σιδηροδρομικούς που   που κρίνονται ανίκανοι ν’ ασχοληθούν με τα κύρια καθήκοντά  τους, να απασχολούνται σε άλλα καθήκοντα της ειδικότητάς τους , 2)κατατέθηκε και η πρόταση της ΠΑΣΚΕ  που ψηφίστηκε στο τελευταίο Δ.Σ. της ομοσπονδίας και μιλάει για τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απολύσεων . 

Το Δίκτυο σιδηροδρομικών είχε διαφωνήσει με την πρόταση αυτή στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη ως προς την λογική να συζητάμε το κόστος αλλά και το ενδεχόμενο απολύσεων πριν διασφαλίσουμε με πιο επιθετικό τρόπο την μην απόλυση εργαζομένων .Αναφέρθηκε και στο κ.Αγιάσογλου η διαφωνία ως προς την πρόταση της ΠΟΣ  και  ότι μέρος της διασφάλισης των εργαζομένων είναι η πρόταση του Δικτύου σιδηροδρομικών αλλά και του σωματείου της ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ  ότι όσο διαρκεί οποιαδήποτε κρατική επιδότηση ή άλλης μορφής οικονομικής συνδρομής άμεσης ή έμμεσης προς τις εταιρίες που ιδιωτικοποιούνται κανένας εργαζόμενος δεν απολύεται . Μάλιστα η πρόταση αυτή μπορεί να περάσει εκτός από την ΣΣΕ και σε άλλες συμβάσεις .
Ενώ η ομοσπονδία ήταν έτοιμη ως προς την πρόταση για το προσοντολόγιο και ως προς το σύνολο των προτάσεων που είχαν στο παρελθόν συζητηθεί , οι εταιρίες δεν ήταν .Η συζήτηση κυμάνθηκε στα ίδια με τις προηγούμενες χωρίς στην ουσία από την απέναντι πλευρά να υπάρχουν σαφείς θέσεις για τα ζητήματα που εκκρεμούν .
Προβλήματα στον δρόμο για την υπογραφή ΣΣΕ είναι αρκετά , με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ «ακέφαλη» ,  ο κ.Τσαμπαρλής δεσμεύτηκε ότι  μετά την συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει μια πιο σαφή απάντηση ως προς την διαδικασία και κάλεσε το προεδρείο της ΠΟΣ την Δευτέρα 14/12 για ενημέρωση .
Ο ΟΣΕ  εκπροσωπείτε από φυσικό πρόσωπο που δεν έχει δικαίωμα υπογραφής σύμβασης και αυτό είναι ζήτημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το επόμενο διάστημα.
Η εβδομάδα που έρχεται είναι πολύ κρίσιμη και ως προς την ΣΣΕ αλλά και στα θέματα για  την ιδιωτικοποίηση ( διαεταιρικές συμβάσεις  ) και επιβάλλεται αυτές τις ώρες να υπάρχει διάθεση με αγωνιστικό πρόσημο από την πλευρά τόσο της ομοσπονδίας όσο και των σωματείων αλλά και των σιδηροδρομικών.



Αντιπρόεδρος ΠΟΣ  - Καραδήμας Χάρης

1 σχόλιο: