Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση απο την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

Λάβαμε και δημοσιεύουμε απο τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΣ,συνάδελφο Καραδήμα Χάρη, ενημέρωση για τα όσα συζητήθηκαν σήμερα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΣ συζητήθηκαν τα εξής θέματα

Ιδιωτικοποιήσεις - διεταιρικές συμβάσεις 
Σ.Σ.Ε. - Ενιαίο μισθολόγιο
Ασφαλιστικό
Λοιπά θέματα    
Πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις :
1. Να συγκληθεί το συμβούλιο διοικήσεων των σωματείων  ,ομοφώνα , έτσι ώστε να αποφασιστούν κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές με αιτήματα που αφορούν τις  ιδιωτικοποιήσεις  και ΣΣΕ . Επίσης να συζητηθεί το θέμα της τήρησης των ωραρίων εργασίας . 
2.Οι εκπρόσωποι εργαζομένων των ΟΣΕ , ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ μαζί με τα σωματεία μηχανικών και τεχνολόγων να κάνουν μια ομάδα εργασίας γύρω από τις διεταιρικές  (-Πρόταση του Δικτύου- ψηφίστηκε ομόφωνα .)
3.Να διερευνήσει το προεδρείο την δυνατότητα δημοσίευσης στον κυριακάτικο τύπο του dvd που είχε βγάλει η ομοσπονδία μαζί με την θέση μας για το σιδηρόδρομο (- Πρόταση του Δικτύου - ψηφίστηκεομόφωνα .)
4.Να σταλούν στον εισαγγελέα τα κείμενα και οι καταγγελίες του κ. Αναγνωστόπουλου από την ΠΟΣ .
5.Να ζητηθούν τα στοιχειά της τελευταίας απεργίας για το ποιοι συνδικαλιστές απέργησαν - ομόφωνα .
Επίσης δεν πέρασε η πρόταση του Δικτύου ως αφορά να γίνει μια συγκέντρωση για το ασφαλιστικό ( και με το θέμα των από μαθητών ) , αντίθετες ήταν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΔΕΣΚ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου