Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Σκληρό Δελτίο Τύπου απο τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα όσα συνέβησαν στην χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Κοινό Δελτίο Τύπου εξέδωσαν πριν απο λίγο το Σωματείο Μηχανοδηγών με την  Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα όσα συνέβησαν στην χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Εταιρείας. 
Διαβάζουμε : 
Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στην
χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν είναι δυνατόν το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να συνεδριάζει νυχτερινές ώρες, σαν τους κλέφτες, σε χώρο μακριά από την έδρα της  και να χρειάζεται την παρουσία  ένοπλων αστυνομικών να συνοδεύουν  τα μέλη του μέχρι την αίθουσα συνεδρίασης (ο Θεός να τον κάνει χώρο συνεδρίασης) ασκώντας ουσιαστικά αφόρητη ψυχολογική πίεση σε αυτά.
Ενέργειες σαν και αυτές αποδεικνύουν το αυταρχικό πρόσωπο της Κυβέρνησης και την επιμονή της για την άμεση εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς , πολιτική που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.
Η προχειρότητα ,η βιασύνη για την ψήφιση των διεταιρικών συμβάσεων για την συντήρηση του τροχαίου υλικού και ενοικίαση του, δημιουργούν πολλαπλά ερωτηματικά σε όλους τους σιδηροδρομικούς για τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτήν αλλά και τις τεράστιες ζημιές που θα επιφέρουν στην –κερδοφόρα πλέον-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κερδοφορία που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια χάρη στις θυσίες των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η προσπάθεια της Κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για την με κάθε τρόπο πώληση των σιδηροδρομικών εταιρειών δεν μένει  και ούτε θα μείνει αναπάντητη από τους σιδηροδρομικούς.
Η  Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών πρέ πει να πάρει θέση για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν χτες και να ακυρώσει άμεσα  την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών εταιρειών.
Το συνδικαλιστικό κίνημα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ –ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ) αλλά και στον σιδηρόδρομο (Σωματεία –ΠΟΣ)μαζί με τους χιλιάδες σιδηροδρομικούς , εν ενεργεία και μη, αλλά και όλους τους πολίτες που πιστεύουν στις δυνατότητες του δημόσιου σιδηρόδρομου και τους εργαζόμενους στα άλλα μέσα μεταφοράς και λιμάνια, θα αγωνιστούν για να αποτρέψουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών.

Τα  Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Μηχανοδηγοί ΤΡΑΙΝΟΣΕ)
Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου