Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Στάση εργασίας σήμερα στην ΣΤΑ.ΣΥ λόγω των επεισοδίων σε βάρος ελεγκτών

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει σε όλους τους συναδέλφους στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ η αναίτια, οργανωμένη και βίαιη επίθεση ομάδας 20 - 25 κουκουλοφόρων εναντίον τριών ελεγκτών που έγινε, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας 14/12/15, στο σταθμό της Ομόνοιας. 
Οι γνωστοί - άγνωστοι δράστες της αδίστακτης επίθεσης ξυλοκόπησαν άγρια,
χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό, τραυματίζοντας τους συναδέλφους που εκτελούσαν τα καθήκοντά τους στον εργασιακό τους χώρο. 
Καταγγέλλουμε τη γκανγκστερικού τύπου απρόκλητη, αιματηρή επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας και ζητάμε από τις Αστυνομικές αρχές να κινηθούν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ώστε να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. 
Επειδή όμως, οι επιθέσεις εναντίον συναδέλφων δεν είναι κάτι καινούριο, όπως επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει με παρεμβάσεις μας στη Διοίκηση της Εταιρείας, καθώς και στα συναρμόδια Υπουργεία Μεταφορών & Προστασίας του Πολίτη.
 Καλούμε τη Διοίκηση και τα συναρμόδια υπουργεία να λάβουν άμεσα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία των εργαζομένων, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί το τραγικό αυτό γεγονός. 
Σε αντίθετη περίπτωση, θα υποχρεωθούμε να λάβουμε άμεσα μέτρα.
Οι εργαζόμενοι της Εταιρείας είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες τους, όχι όμως με αντάλλαγμα τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. 

Για τους λόγους που προαναφέραμε, αποφασίσαμε:

 Να πραγματοποιήσουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, Στάση εργασίας την Τετάρτη 16/12/15, από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας. 

Οι Διοικήσεις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ.
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου