Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της ΠΟΣ για την συνεδρίαση του ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Π.Ο.Σ. μαζί με συνδικαλιστές των Σωματείων προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση που προωθεί η Κυβέρνηση, παρευρέθηκε στο χώρο όπου συνεδρίαζαν τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, μακριά από την έδρα τους, για να
εγκρίνουν τις διεταιρικές συμβάσεις που αποτελούν προαπαιτούμενα βήματα για την ιδιωτικοποίηση.

Η παρουσία ένοπλων αστυνομικών που επιχείρησαν μάλιστα να συνοδέψουν τους εργαζόμενους έως την αίθουσα της συνεδρίασης ασκώντας έντονη ψυχολογική πίεση και αντιμετωπίζοντάς μας ως παρείσακτους, καταδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο τον ολισθηρό δρόμο που βαδίζει Κυβέρνηση – Υπουργείο και ΤΑΙΠΕΔ.
Καταγγέλουμε το αυταρχικό πρόσωπο της Κυβέρνησης που ενώ κατηγορούσε τις προηγούμενες Κυβερνήσεις για αυταρχισμό, και καλά έπραττε, σήμερα εφαρμόζει την ίδια συνταγή υπηρετώντας πιστά τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές και επιδεικνύοντας ζήλο για την υλοποίηση μιας πολιτικής που οδηγεί σε απόλυτο αδιέξοδο.
Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να καταπνίξουν κάθε αντίσταση στην εκποίηση και παράδοση του εθνικού πλούτου στους ξένους δήθεν επενδυτές, έχουν καταδικαστεί επανειλημμένως στη συνείδηση του λαού.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ν’ αποτρέψουμε τις ιδιωτικοποιήσεις γιατί βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον. Αυτό διακηρύσσαμε μαζί με την Κυβέρνηση όσο αυτή ήταν Αντιπολίτευση. Αλήθεια τι άλλαξε σήμερα;
Θ’ αγωνιστούμε για ν’ αντιμετωπίσουμε τα σκληρά μέτρα που πλήττουν όλο το λαό οδηγώντας τον στην ανέχεια και την εξαθλίωση. Η δυσβάσταχτη φορολογία, οι πλειστηριασμοί, το Ασφαλιστικό, το Ενιαίο Μισθολόγιο – φτωχολόγιο, επιβάλλονται αποκλειστικά για να εξασφαλίσουν την περαιτέρω βιωσιμότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου κι ας προσπαθούν να μας πείσουν ότι επιβάλλονται για το καλό μας!!! 
Οι Σιδηροδρομικοί τα τελευταία χρόνια έχουν βιώσει όλες τις αλλαγές να συντελούνται εν μέσω θέρους και παραμονές εορτών. Έτσι και σήμερα, η ίδια τακτική εν μέσω Χριστουγέννων, επιχειρούν να ανοίξουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εύχεται σε όλους 
τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους Χρόνια Πολλά & καλές γιορτές με υγεία & ελπίδα. 
Ας αποτελέσουν αυτές οι Άγιες Ημέρες πηγή αναζωογόνησης για τα δύσκολα που έρχονται.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου