Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Πέρασαν οι προσλήψεις (και στην κίνηση 45) - Παρέμβαση της ΠΟΣ στο ΔΣ της ΕΕΣΣΤΥ - Διαφωνία στο Προεδρείο της ΠΟΣ

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σε αυτό εγκρίθηκαν οι
74 προσλήψεις στην έλξη,αλλά και 45 προσλήψεις στην κίνηση.

Η διαδικασία,όπως μας την μετέφερε ο συνάδελφος Ζαβογιάννης, που θα ακολουθηθεί προβλέπει ότι η ΔΙΚΑΜ θα συντάξει ένα προσοντολόγιο για τις προσλήψεις το οποίο θα σταλεί στο Υπουργείο για να  το περάσει με την σειρά του στο ΑΣΕΠ για την άμεση προκήρυξη των θέσεων.
Θεωρούμε ότι η πίεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα πρέπει να είναι συνεχής.
Τέλος παρέμβαση της ΠΟΣ είχαμε σήμερα κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΣΤΥ.
Ζητήθηκε να αποσυρθεί απο την ημερήσια διάταξη το θέμα των διεταιρικών για το τροχαίο υλικό,όπως και έγινε και η συνεδρίαση συνεχίζεται χωρίς αυτό.
Απο την ΠΕΠΕ παρών στην παρέμβαση στο ΔΣ της ΕΕΣΣΤΥ ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου.
Τέλος, όπως ενημερωθήκαμε έντονη διαφωνία υπήρξε στην σημερινή συνεδρίαση του Προεδρείου της ΠΟΣ.
ΠΑΣΚ,ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ δεν δέχτηκαν να προσκληθεί στην συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος (που πρόσφατα καρατομήθηκε απο την Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ) για να εξηγήσει και να αναλύσει τις καταγγελίες του για την Διοίκηση της εταιρείας. Την πρόταση αυτή κατέθεσε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών και στήριξε ο Π.Τερζόγλου.
Αντίθετα οι 3 παρατάξεις συμφώνησαν να δοθούν τα στοιχεία που προσκόμισε ο συνάδελφος Αναγνωστόπουλος στην δικηγόρο της ΠΟΣ για να τα αξιολογήσει!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου