Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

H προσπάθεια της ΑΣΚΕ να απαξιώσει τις κινητοποιήσεις,δεν περνά απαρατήρητη....

Ορισμένοι νομίζουν ότι δεν βλέπουμε ή δεν ακούμε στους διαδρόμους τον γραφικό εκπρόσωπο της ΑΣΚΕ Γιώργο Κλίτσα να προσπαθεί να απαξιώσει καθημερινά τις κινητοποιήσεις του Σωματείου.

Ο οδοστρωτήρας της ΑΣΚΕ -οπως αυτόπαρουσιαζεται-  έμεινε παρκαρισμένος στις συνελεύσεις (παρουσία χωρίς αρχή,μέση και τέλος και καταγγελίες κατόπιν  ανάλυσης σενάριων επιστημονικής φαντασίας),κατέληξε στο να μην καταθέσει στο φετινό ΣτΑ η ΑΣΚΕ
πρόταση προς ψήφιση για τον προγραμματισμό δράσης,για πρώτη φορά μετά απο 30 χρόνια.

Αντί λοιπόν να κάνει την αυτοκριτική του για το θέμα,αφού εκπροσωπεί μια παράταξη, κάνει και πάλι κριτική για τις προτάσεις των άλλων (και ιδιαίτερα της +ΣυνΕξέλιξης στις οποίες φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη αδυναμία)
Η δικιά του πρόταση που ήταν; 
KAMIA πρόταση παρά ανάλυση των Νόμων επί μισή ώρα!
EΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ : Καμία πρόταση της ΑΣΚΕ δεν μπήκε σε ψηφοφορία,γιατί πολύ απλά δεν κατατέθηκε ΚΑΜΙΑ!
Η τακτική που ακολουθεί ο συνάδελφος,βάζοντας συνταξιούχους να τηλεφωνούν για να μαζεύουν τα αμάζευτα όταν κάνει πατάτες (και μάλιστα χοντρές), έχει και κάποια όρια όμως. Το ίδιο και η δικιά μας υπομονή, που εκπορεύεται απο το ότι συνάδελφοι- μέλη της ΑΣΚΕ-, μας ζήτησαν να μην ασχολούμαστε μαζί του.
Ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ τις τελευταίες μέρες όμως, κάνει λόγο για αποτυχία των κινητοποιήσεων στα εμπορικά όντας αναφερόμενος στις ώρες κινητοποιήσεων.
Ξεχνά ότι οι ώρες αποφασίστηκαν σύμφωνα με τις τελευταίες και άκρως επιτυχημένες κινητοποιήσεις της άνοιξης του 2013 και 2014 για το ίδιο θέμα,που είχε ψηφίσει και η ΑΣΚΕ τότε.
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι και πέρυσι. 
ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ(μεγάλες καθυστερήσεις στα εμπορικά και πολλές καταργήσεις μεταξύ Ειδομένης - Θεσσαλονίκης).

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο συνάδελφος Κλίτσας, λειτουργεί σαν παπαγαλάκι των ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ  για επιμέρους θέματα ενώ θέλει να καλλιεργήσει και κλίμα ηττοπάθειας γιατί ΕΠΕΝΔΥΕΙ στην αποτυχία των κινητοποιήσεων.

Χωρίς να είναι παρών στην χτεσινή συνάντηση με τον Υπουργό μεταφέρει συμπεράσματα που δεν ευσταθούν.

Όπως για παράδειγμα για τις 74 προσλήψεις όπου χτες ο Υπουργός είπε ότι θα ζητήσει να προχωρήσουν άμεσα μετά και την απόφαση στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για αυτό ζήτησε να υπάρξει και συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον κ. Τσακαλώτο. (Υπουργό Οικονομικών). Ο συνάδελφος και η ΑΣΚΕ αυτήν την εξέλιξη την θεωρεί κλαυσίγελο!.

Τα ίδια και για το θέμα της ΣΣΕ. Γίνεται απο τον συνάδελφο και την ΑΣΚΕ λόγος για Νομοθετική Ρύθμιση που ειπώθηκε ότι πρέπει να υπάρξει,δήθεν στην συνάντηση (για το ευθύνης). Αυτό που αποκρύπτει ο συνάδελφος -γιατί απο αυτές τις πηγές αντλεί την πληροφόρηση του προφανώς- είναι ότι αυτή η πρόταση κατατέθηκε στην κουβέντα και είχαμε την άμεση αντίδραση του Προέδρου του Σωματείου που ζήτησε το θέμα να λυθεί μέσα στην ΣΣΕ.

Είναι λοιπόν αυταπόδεικτο,αφού ο ίδιος δεν είναι παρών, ότι μεταφέρει ότι του πουν (ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ) με μοναδικό σκοπό να "χτυπήσει¨ συγκεκριμένη παράταξη !

Συνάδελφοι, 

είναι πλέον βέβαιο ότι ο οδοστρωτήρας της ΑΣΚΕ εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα και παίζει συγκεκριμένο ρόλο.
Το διαπιστώσαμε άλλωστε όταν και σε περιφερειακό μηχανοστάσιο,μηχανοδηγοί του βάλανε χοντρό χέρι για την συμπεριφορά του που εκθέτει την ΑΣΚΕ και τους ιδίους.

Το ζήσαμε στο ΣτΑ, όταν για πρώτη φορά μετά απο 30 χρόνια η ΑΣΚΕ δεν κατέθεσε πρόταση για τον προγραμματισμό δράσης,γιατί ήταν γνωστό ότι θα τον στήριζε η +ΣυνΕξέλιξη και θα περνούσε πλειοψηφικά.
Το ζήσαμε στο ΣτΑ, όταν ο συνάδελφος Κλίτσας ακούγοντας την πρόταση της ΠΟΣ για τις απολύσεις και την αύξηση των αποζημιώσεων  ψέλισε "αυτό είναι άλλο" θέλοντας να αποφύγει την καταψήφιση της. Ωστόσο δεν μπόρεσε να το κάνει μόλις άκουσε ότι το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών μειοψήφησε στην Διοίκηση της ΠΟΣ. 
Και μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί σε αυτήν την καταψήφιση (γιατί άραγε),ούτε έχει ζητήσει την σύνταξη του πρακτικού του ΣτΑ (γιατί άραγε) για να σταλεί στην ΠΟΣ, παρότι ο ίδιος ήταν μέλος του Προεδρείου (Αν. Γεν.Γραμματέας)

Στον αυτό αποκαλούμενο και  "οδοστρωτήρα" της ΑΣΚΕ θα πούμε το εξής.
Το να κάνεις κριτική είναι θεμιτό.
Το να κάνεις λόγο για αποτυχημένες κινητοποιήσεις όταν γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτές είναι απολύτως επιτυχημένες, εμείς το λέμε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του αγώνα.
Μόνο όσοι θέλουν να αποσυντονίσουν τον αγώνα,λένε τέτοια πράγματα.
Τέτοιους λακέδες είχε δεκαετίες να ζήσει το Σωματείο των μηχανοδηγών.
Τα συμπεράσματα πλέον έχουν εξαχθεί.
Ούτε η ίδια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα τολμούσε να κάνει λόγο για αποτυχημένες κινητοποιήσεις.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ,Γ, Οι κινητοποιήσεις στα εμπορικά και μετά τις Γιορτές θα συνεχιστούν όσο και αν δεν το θέλει ο συνάδελφος και η ΑΣΚΕ.
Και αν η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση χτες για αυτό τον λόγο ενόχλησε τον οδοστρωτήρα, ας μάθει πολύ καλά ότι η +ΣυνΕξέλιξη είναι αυτή που προκάλεσε και θα προκαλεί κινητοποιήσεις. Όπως προκάλεσε τις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και φανερώθηκε σε αυτές .....η γύμνια του οδοστρωτήρα !

1 σχόλιο: