Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκινούν οι κινητοποιήσεις μας στα εμπορικά τρένα


Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.) μέσω έκτακτων γενικών συνελεύσεων των μελών της που πραγματοποιήθηκαν από την Τρίτη 01-12-2015 μέχρι και την Δευτέρα 07-12-2015, αποφάσισε την κήρυξη και πραγματοποίηση 3ωρων επαναλαμβανόμενων
στάσεων εργασίας από το Σάββατο 19-12-2015 και μέχρι και την Τετάρτη 23-12-2015 και από ώρες 06.00 π.μ. έως 09.00 π.μ., από 14.00 μ.μ. έως 17.00 μ.μ. και από 21.00 μ.μ. έως 00.00 π.μ. όλων των μηχανοδηγών  μελών του Σωματείου μας στα δρομολόγια και τους ελιγμούς των εμπορικών τραίνων.

Θέματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι η τραγική  κατάσταση του κλάδου μας, αγγίζουσα τα όρια της εξαθλίωσης, αφού εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού (ήδη υπάρχουν 200 κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησης των συναδέλφων μας) είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε 29 ημέρες το μήνα, με μόνο μία ημέρα ανάπαυση, προκειμένου να μην αφήσουμε τον σιδηρόδρομο να μαραζώσει και τους πολίτες αυτής της Χώρας, οι οποίοι αποτελούν και το πρώτιστο μέλημά μας, χωρίς μέσο μεταφοράς. 
Αντί για βούληση εξεύρεσης λύσης, Διοίκηση και Κυβέρνηση μας εμπαίζουν, δημιουργούν προσκόμματα στις διαπραγματεύσεις για την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, "ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο", με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται και ο ελληνικός σιδηρόδρομος να απαξιώνεται έτι περαιτέρω. 

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2015
      Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας  
ΚΩΝ. ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                           ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου