Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το ενιαίο μισθολόγιο - Οι θεσμοί θέλουν μείωση του εργασιακού κόστους

Τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, κίνητρα και αυξήσεις για όλους όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης και αποσύνδεση της αξιολόγησης από τους μισθούς στο Δημόσιο προβλέπει η ελληνική πρόταση που παρουσίασε στους θεσμούς η κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη του Χριστόφορου Βερναρδάκη,
αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηση με το κουαρτέτο που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, εξετάστηκε το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, αφήνοντας εκτός συζήτησης τα ειδικά μισθολόγια (ένστολοι, δικαστικοί κτλ). Όπως ισχυρίστηκε στέλεχος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και οι θεσμοί συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να προκύψουν μειώσεις μισθών.


Η ελληνική πρόταση, όμως, θέλει η αξιολόγηση να επηρεάζει μόνο την βαθμολογική – διοικητική εξέλιξη του δημοσίου υπαλλήλου και όχι τη μισθολογική, όπως ζητούν οι θεσμοί. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου αναμένεται να κλείσει πολύ εύκολα και δε θα δημιουργήσει πρόβλημα στην διαπραγμάτευση.

Θυμίζεται ότι το 13ο προαπαιτούμενο αφορά στο «μισθολόγιο στο Δημόσιο», όπως σύμφωνα με την Επιτροπή:

Οι αρχές:

α. θα εφαρμόσουν την απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου 2016 και

β. θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τη συμφωνία για μείωση του εργασιακού κόστους.

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου