Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Κοινωνική απασφαλιση! Οι τοκογλύφοι απαιτούν συντάξεις των 200 Ευρώ κ κατάργηση του εφάπαξ

Αυτή είναι απαίτηση των τοκογλύφων – δανειστών, σύμφωνα με την εφημερίδα «RealNews», που κυκλοφορεί σήμερα, με τον υπέρτιτλο «Το κουαρτέτο τρελάθηκε» και τον τίτλο «Απαιτούν σύνταξη κάτω από 300 € και πλήρη κατάργηση του εφάπαξ».

  • Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τοκογλύφοι επιμένουν ότι μπορεί η εθνική σύνταξη να φτάσει τα 384 ευρώ, όπως θέλει η κυβέρνηση, ωστόσο, αυτό πρέπει να ισχύει μόνον για όλους όσοι έχουν συμπληρώσει 6.000 ημέρες ασφάλισης, δηλαδή 20 έτη ασφάλισης (αλλά με εισοδηματικά κριτήρια).
  • Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος έχει 4.500 ημέρες ασφάλισης, δηλαδή 15 ασφαλιστικά έτη, τότε το ποσό της σύνταξης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300 ευρώ!!!
  • Και για αυτούς που έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης, τι προτείνουν οι τοκογλύφοι; Να πάρουν... σύνταξη – μπουρμπουάρ των 200 ευρώ!!!
Να σημειωθεί πως πέραν της παραπάνω απαίτησης, εθνικής σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια και με 20 έτη ασφάλισης, σύμφωνα με τη «RealNews», οι πιστωτές αξιώνουν επιπλέον ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και μειώσεις από 6% έως 30% για τις κύριες συντάξεις και ποσοστά αναπλήρωσης που οδηγούν σε σύνταξη ίση με το μισό μισθό του ασφαλισμένου.
Μεταφέροντας μήνυμα από τις Βρυξέλλες, η εφημερίδα αναφέρει για τα όσα λένε οι Ευρωπαίοι: «Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης δεν είναι δυνατή χωρίας μια σωστή και μακροπρόθεση λύση για το ασφαλιστικό και η κυβέρνηση μέχρι στιγμής είναι “εκτός θέματος” στις εξετάσεις που δίνει ενώπιον των δανειστών». Επίσης, «απορρίπτουν όλα τα ποσοστά που έχουν διαρρεύσει στον ελληνικό Τύπο ως “ελληνικές ακοστολόγητες ιδέες”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου