Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

H ΠΕΠΕ στηρίζει την επαναλειτουργία του Προαστιακού Καλαμάτας

Η ΠΕΠΕ έλαβε το αίτημα του Δήμου Μεσσήνης για επαναλειτουργία του Προαστιακού τις μέρες των εορτών και απάντησε θετικά σε αυτό. Διαβάστε την επιστολή που έστειλε το Σωματείο σε όλους τους αρμόδιους φορείς σήμερα: 

Το Σωματείο μας στο παρελθόν έχει ζητήσει κατ΄επανάληψη με επιστολές του, και έχει επισημάνει
την αναγκαιότητα της μόνιμης επαναλειτουργίας του Προαστιακού στην περιοχή της Καλαμάτας.  Η αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του δικτύου επιβεβαιώθηκε και κατά την περίοδο της πανήγυρης της Μεσσήνης. 

Λαμβάνοντας υπόψη μας το αίτημα του Δημάρχου, των κατοίκων αλλά και άλλων τοπικών φορέων της περιοχής της Μεσσηνίας, ζητάμε την επαναλειτουργία του δικτύου για την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Φώτων. 
Τονίζουμε ότι για την επαναλειτουργία του Προαστιακού υπάρχει: διαθέσιμο τροχαίο υλικό (το οποίο παραμένει αδρανές στο Μηχανοστάσιο Καλαμάτας), Τεχνικό Προσωπικό, Μηχανοδηγοί και Σταθμάρχες και προσωπικό κίνησης που για έκτη συνεχή χρονιά εργάζονται εκτός της μόνιμης κατοικίας τους. Από μελέτες που υπάρχουν το εγχείρημα δεν επιβαρύνει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (αφού έχει κερδοφόρες χρήσεις τα τελευταία τρία χρόνια).
Επιπρόσθετα, η λειτουργία του σιδηρόδρομου στη Μεσσηνία θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των επιβατών και των τουριστών που επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια την περιοχή με αυξητικές τάσεις, ιδιαίτερα μετά τη λειτουργία του νέου Αεροδρομίου (όπου δίπλα σε αυτό, υπάρχει στάση του Προαστιακού). Παράλληλα, το τρένο θα εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό τη μετακίνηση των φοιτητών από και προς την πόλη της Καλαμάτας.
Στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π.Ε.

   Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

               ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                             ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου