Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

17/12: Συλλογικές Συμβάσεις τώρα - MAYDAY σε όλη την Ελλάδα

To στέκι της έλξης συμμετέχει στην προσπάθεια! 
Δουλειά με δικαιώματα – Ζωή με αξιοπρέπεια
Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που συντελείται τα τελευταία χρόνια, έχει μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα την αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας, τη διεύρυνση της επισφαλούς εργασίας και  τη διευκόλυνση των απολύσεων. Χωρίς την ύπαρξη ενός συγκεκριμένου πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις, η εργοδοτική αυθαιρεσία τείνει να γίνει

βασικός κανόνας ρύθμισης, αμφισβητώντας έτσι και τα πιο θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα.


Σε όλη αυτή τη πραγματικότητα στεκόμαστε απέναντι με θάρρος και αποφασιστικότητα. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Η αλληλεγγύη της Ευρώπης των  λαών, της Ευρώπης της εργασίας, των οργανωμένων συνδικάτων δεν είναι μόνο συμβολική αλλά και ουσιαστική. Όλοι γνωρίζουν πως οι εικόνες της σημερινής Ελλάδας είναι εικόνες από το μέλλον της Ευρώπης. Γι' αυτό το λόγο συνεχίζουμε και διευρύνουμε τον αγώνα μας.

Η επόμενη δράση θα διεξαχθεί σε όλες τις πόλεις της χώρας. 
Οφείλουμε να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων. Στις 17/12 μέρα Πέμπτη, μοιράζουμε το κάλεσμα της καμπάνιας στα κεντρικά σημεία των πόλεων μας. Μεγαλώνουμε τις δυνάμεις μας – Εξασφαλίζουμε την νίκη μας.

Δουλειά με δικαιώματα – Ζωή με αξιοπρέπεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου