Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών κ Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. ΟΣΕ για τις εξελίξεις στην Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.

Συνάδελφοι οι τελευταίες διοικητικές αλλαγές σε θέσεις ευθύνης προσωπικού της ΕΕΣΣΤΥ με τον τρόπο, την αιτία  αλλά και την διαδικασία που έγιναν δείχνουν τον αυταρχισμό της διοίκησης αλλά και την αδιαφορία της  για τον σιδηρόδρομο. 
Ο διορισμένος Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΣΣΤΥ  που
διαχειρίζεται περιουσία του Ελληνικού λαού αντί να ακούσει την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων  για την πορεία της εταιρείας, αλλά  και τις προτάσεις τους για την λύση προβλημάτων, επέλεξε να κάνει επίδειξη ισχύος  με την κατάχρηση του Διευθυντικού δικαιώματος.
Οι συνάδελφοί μας όπως όφειλαν  με επισημάνσεις αλλά και προτάσεις  για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων που η έλλειψη προσωπικού τα μεγεθύνει έκαναν το καθήκον τους σαν υπηρεσιακά στελέχη και σαν σιδηροδρομικοί.
Ο Πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία οφείλει να αναλάβει και αυτός  τις ευθύνες του αντί να στέλνει με την στάση του πιστοποιητικά  (επάρκειας?) στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες που φιλοδοξούν να την εξαγοράσουν σε πλήρη αντίθεση με την θέληση των σιδηροδρομικών.
Αυτό που οφείλει να κάνει η διοίκηση της  ΕΕΣΣΤΥ  είναι η αναστροφή της πορείας κατάρρευσης και απαξίωσης που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Η αδυναμία της  σήμερα να ανταποκριθεί με επάρκεια στον ρόλο της, που είναι η συντήρηση του τροχαίου υλικού δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο σιδηρόδρομο  συνολικά.
Η καλή λειτουργία και η ανάπτυξη του σιδηρόδρομου έχει σαν προϋπόθεση την καλή λειτουργία   όλων των εταιρειών στις οποίες έχει διασπαστεί και αυτό δείχνει το λάθος της επιλογής να κατακερματιστεί ο ΟΣΕ και την ανάγκη να αγωνιστούμε όλοι για έναν ενιαίο σιδηρόδρομο προς όφελος του Ελληνικού λαού.


Οι Πρόεδροι

Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε ΟΣΕ


          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΤΖΙΒΑΡΑΣ      ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου