Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Επιστολή 5 συνδικαλιστών της έλξης προς την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κύριε Σύμβουλε,
Όπως πληροφορηθήκαμε την 26η  Νοεμβρίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτίθεται να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στην Οργανωτική Εγκύκλιο της ΔΙΚΑΜ.
Το κείμενο που έλαβε την 26η Νοεμβρίου το Σωματείο μας  και συζητήθηκε στις συνελεύσεις , περιείχε ασάφειες ως προς την
στελέχωση της νέας Υπηρεσίας και των τμημάτων αλλά και ως προς τον βραχυπρόθεσμο προγραμματισμό εργασίας στα περιφερειακά μηχανοστάσια και για τους λόγους αυτούς δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό, παρά μόνο σαν μια βάση συζήτησης κατά την άποψη μας ,για την ενίσχυση της ΔΙΚΑΜ, η λειτουργία της οποίας βρίσκεται σε οριακό επίπεδο.

Ωστόσο όπως πληροφορηθήκαμε στην σημερινή διαβούλευση παρουσιάστηκε ένα άλλο κείμενο, το οποίο βρίσκεται στον σωστό προσανατολισμό καθώς προβλέπεται ρητά ότι ο βραχυπρόσθεσμος προγραμματισμός παραμένει στα τμήματα που ήταν αρμόδια μέχρι και σήμερα, ενώ σε όλες τις θέσεις υπάρχει πρόβλεψη για την συμμετοχή μηχανοδηγών (με την διατύπωση να εκκρεμεί ακόμα ως την πλήρη ορθότητα της).
Είναι όμως απαράδεκτο στην διαβούλευση να μην καλείται ο εκπρόσωπος εργαζομένων (συνάδελφος Ζαβογιάννης Βασίλης) ο οποίος και με την ψήφο του θα διαμορφώσει και την τελική ψηφοφορία για το θέμα στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημερώνοντας παράλληλα τα υπόλοιπα μέλη για τις απόψεις των εργαζομένων.
Άποψη μας είναι ότι οι διαδικασίες για την τροποποίηση της οργανωτικής εγκυκλίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό για την εύρυθμη λειτουργία της ΔΙΚΑΜ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς πιστεύουμε ότι η Διοίκηση αντιλαμβάνεται πλήρως τα δίκαια αιτήματα μας και θα  λάβει υπόψην, όλες τις παρατηρήσεις μας για την συμμετοχή των μηχανοδηγών στις θέσεις ευθύνης.

Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση


Μπάρρος Γιάννης – Μέλος ΔΣ  Σωματείου Μηχανοδηγών
Καλαμάρας Αποστόλης – Μέλος ΔΣ Σωματείου Μηχανοδηγών
Παρασκευόπουλος Αντώνης – Μέλος Συμβουλίου των Αντιπροσώπων
Κυριακίδης Δημήτρης – Μέλος Συμβουλίου των Αντιπροσώπων 
Σταυρόπουλος Δημήτρης – Μέλος Συμβουλίου των Αντιπροσώπων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου