Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Μήνυμα Προέδρου της ALE προς τους μηχανοδηγούς και επιστολή προς τον Πρόεδρο του Σωματείου μας


Ο Πρόεδρος της ALE δεν θα καταφέρει να παραστεί στην επετειακή εκδήλωση του Σωματείου μας καθώς αυτές τις μέρες το Σωματείο του (SEMAF) βρίσκεται σε διαβούλευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων RENFE και η παρουσία του είναι απαραίτητη εκεί.Στο μήνυμα του στέλνει τις ευχές σε όλους τους μηχανοδηγούς και τις οικογένειες τους για καλές γιορτές με υγεία.
Ο συνάδελφος Γενιδούνιας μας έστειλε και δημοσιεύουμε την επιστολή που έλαβε
απο τον Πρόεδρο της ALE  μετά την ενημέρωση που του παρείχε  για το τι συζητήθηκε στην παρουσία του στο Γερμανικό Κοινοβούλιο στις αρχές Νοεμβρίου.(εστάλη όλο το κείμενο της ομιλίας του στην Γερμανία όπως είχε ζητήσει και ο Ισπανός Πρόεδρος,όταν είχε πληροφορηθεί ότι θα υπάρξει αυτή η δράση). Διαβάζουμε :  

Αγαπητέ Κώστα,
ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες που μας στείλατε. Η ομιλία
σου στο γερμανικό Κοινοβούλιο ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς περιέγραψες γλαφυρά την κατάσταση του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα και τα εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανοδηγοί.

Είναι πολύ σημαντική η λήψη κάθε δυνατής πρωτοβουλίας αναφορικά με τα παραπάνω από την πλευρά του σωματείου, ώστε να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις, αφού ως εκπρόσωποι των εργαζόμενων δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας παρασύρουν στην απελπισία, όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει και από τη συνέντευξη των δύο μηχανοδηγών στο περιοδικό Spiegel: ο κάθε ένας ξεχωριστά αισθάνεται ανίσχυρος μπροστά στις αδικίες, όλοι μαζί όμως ενωμένοι πρέπει να είμαστε σε θέση να βρίσκουμε λύσεις, ή τουλάχιστον, όπως κάνετε εσείς, να καταβάλλουμε διαρκώς προσπάθειες ώστε να βρίσκουμε λύσεις, με κάθε τρόπο και σε κάθε τόπο.

Γι' αυτό το λόγο θέλουμε να σας συγχαρούμε για το αξιέπαινο έργο σας και να σας παροτρύνουμε να συνεχίσετε να ψάχνετε τρόπους για την ανατροπή της δύσκολης αυτής κατάστασης. Μπορείτε να υπολογίζετε στην πλήρη στήριξη από πλευράς της ALE και των χιλιάδων μηχανοδηγών που εκπροσωπεί. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Juan Jesús García Fraile

Πρόεδρος της ALE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου