Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση απο την συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη

Σε καλό κλίμα η χτεσινή συνάντηση,διήρκεσε 40 λεπτά.
Σε αυτήν συζητήθηκαν όλα τα θέματα του κλάδου αλλά και η πορεία
ιδιωτικοποίησης της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την οποία ο Υπουργός δεν είχε συγκεκριμένη ενημέρωση και κάτι νεώτερο να αναφέρει.
Τόνισε ότι η Κυβέρνηση όπως έχει γραφτεί και με στον Τύπο, διαφωνεί με τα μοντέλα ιδιωτικοποιήσεων που κληρονόμησε απο την προηγούμενη. Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι στα προαπαιτούμενα του Αυγούστου ενώ δεν ξεκαθάρισε αν θα αλλάξει το μοντέλο αν ο διαγωνισμός καταστεί άγονος. Υπάρχουν προφανώς διάφορες σκέψεις για το ζήτημα ενώ ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι απο 01 Γενάρη μπορούν να τρέξουν στο Δίκτυο ιδιωτικές εταιρείες για το εμπορικό έργο και ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για αυτό το θέμα.
Θα πρέπει να γίνουν ενέργειες στο προσεχές μέλλον για την προστασία του επαγγέλματος απο το μισθολογικό dumping με την είσοδο ιδιωτών (πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα Σωματεία μηχανοδηγών στην Ευρώπη).
Για το θέμα της ΣΣΕ είπε πως τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί Διοίκηση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα ξεκινήσουν άμεσα οι συναντήσεις για την υπογραφή της. Ο Υπουργός έδειξε θετικός για την αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος μας.
Για τις προσλήψεις ο Υπουργός έδειξε ενήμερος για την έλλειψη μηχανοδηγών και είπε πως στηρίζει το αίτημα των μηχανοδηγών. Πρότεινε τις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο (Υπουργό Οικονομικών) για να τρέξει το θέμα,συνάντηση στην οποία θα πρέπει να είναι παρών και ο κ. Πιτσιόρλας (Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ). Μίλησε για την ανάγκη πιστοποίησης του εκπαιδευτικού κέντρου άμεσα,προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.
Για τις διεταιρικές συμβάσεις και την κατάσταση στην υποδομή ο Υπουργός έδειξε ενήμερος και είπε πως σκοπός είναι να προχωρήσει η ολοκλήρωση των έργων ενώ έκανε λόγο και για την Σιδηροδρομική Εγνατία.
Συμπερασματικά επρόκειτο για μια θετική πρώτη συνάντηση.
Ο Υπουργός ζήτησε να υπάρχει συνεργασία με την ΠΕΠΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων,ενώ αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος.

Το ΔΣ μετά την συνάντηση αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος κινητοποιήσεων στα εμπορικά μέχρι την Τετάρτη.
Μετά τις γιορτές θα εξεταστεί ο νέος γύρος κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την εντολή των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων.
Το θέμα των προσλήψεων και της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πρέπει να λυθεί.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου