Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΠΟΣ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Δευτέρας

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση με την ψήφιση του 3ου μνημονίου συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ετοιμάζεται για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Τα αεροδρόμια ήδη παραχωρήθηκαν και σειρά παίρνουν τα λιμάνια και ο σιδηρόδρομος.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε ομόφωνα να
προκηρύξει στάση εργασίας τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου από τις 12:00’ μ.μ ως τις 15:00’ μ.μ. την ημέρα που έχει προγραμματιστεί η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ, προειδοποιώντας ότι οι προσπάθειες για την εκποίηση του εθνικού πλούτου θα βρουν απέναντι τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση οφείλει ν’ αντιληφτεί έστω και την τελευταία στιγμή ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτελούν μονόδρομο για την ανάπτυξη της χώρας. Αντίθετα στερούν κάθε δυνατότητα τα κατεξοχήν εργαλεία ανάπτυξης (ΛΙΜΑΝΙΑ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ κ.α.) να συντελέσουν το πραγματικό ρόλο υπέρ του κοινωνικού συνόλου, σφραγίζοντας κάθε πιθανότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας αφού τα κοράκια της αγοράς το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το κέρδος. 
Δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση η Κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό γι αυτή την αγοροπωλησία που ετοιμάζει. Η ίδια που ξόρκιζε τον νεοφιλελευθερισμό προεκλογικά και κατηγορούσε τους προκατόχους για δουλεία, σήμερα υποκλίνεται, στους εκβιασμούς και στις διαταγές των δανειστών. Φτάνει πια! η αλλαγή πολιτικής είναι ο μόνος δρόμος.

Συναδελφισσες, Συνάδελφοι,

Πάρτε μέρος στην στάση εργασίας για ν’ αντισταθούμε σ’ αυτό το ξεπούλημα. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων μας στα λιμάνια, αντιδρούμε στα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το διακύβευμα είναι τεράστιο. Τίποτε δεν θα είναι ίδιο αν περάσουν αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις. Είναι μάχη που πρέπει να δοθεί και να κερδηθεί.

Όλοι στην κοινή συγκέντρωση που πραγματοποιούμε μαζί με τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 12:30’ μ.μ έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, Σταδίου και Κολοκοτρώνη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου