Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Απειλούν, τρομοκρατούν,καλλιεργούν τον φόβο.

Συνεχείς διαμαρτυρίες εργαζομένων ότι παρενοχλούνται απο συνδικαλιστές για
την εγγραφή τους στο δήθεν "νέο" Σωματείο, έχουν έρθει στο στέκι της έλξης, ιδιαίτερα απο την περιοχή της Θεσσαλίας όπου γνωστός συνδικαλιστής του χτες, εκφράζει έμμεσες απειλές ακόμα και σε οικογενειακά πρόσωπα εργαζομένων, ενώ τάζει και πρόσβαση για τις επικείμενες μετατάξεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ!
Σε αυτούς τους -γνωστούς σε εμάς για τις μεθόδους τους- τραμπούκους απευθυνόμαστε ,καθώς και σε όσους προσπαθούν -εν μέσω απειλών- να  πείσουν εργαζόμενους να γραφτούν στο "νέο" Σωματείο της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Απευθυνόμαστε επίσης στις παρατάξεις που αποστέλλουν στους εργαζόμενους sms λέγοντας πως "θα διαγράψουν"  απο τα μητρώα τους, όσους δεν πειθαρχήσουν στις εμμονές του εργατοπατέρα ηγέτη τους, αλλά και σε αυτές που επιστράτευσαν ακόμα και κομματικά στελέχη για να θυμίσουν σε κάποιους συναδέλφους ότι τους "έχουν υποχρέωση".

Και στέλνουμε ένα μήνυμα σαφές.
Η λογική του φόβου δεν θα περάσει, ας το ξέρουν καλά.
Και τους βλέπουμε και τους ξέρουμε.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Γαρνιτούρα σε όλα αυτά, ο γνωστός γραφικός που προσπαθεί να πείσει μηχανοδηγούς να γραφτούν στο "νέο"  τάχα Σωματείο, λέγοντας πως ο ίδιος το έχει πράξει, χωρίς όμως να διαγραφεί απο την ΠΕΠΕ!
 Όπως όλα δείχνουν καταφέρνει να πείσει μόνο τους -ελάχιστους- και στενά κομματικά φίλους του, καθώς οι μηχανοδηγοί ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ  ποιος επί δεκαετίες αποτελούσε τροχοπέδη στην αναβάθμιση του κλάδου (ΠΟΣ) και πως η ΠΕΠΕ έχει καταφέρει να λύσει πολλά απο τα προβλήματα που τον ταλάνιζαν χρόνια τώρα.


Μάλιστα, η λογική του "έλα μωρέ" θα είσαι και μέλος στην ΠΕΠΕ, που υποδείχτηκε σε συνάδελφο που επικοινώνησε μαζί μας, αναφέροντας την πρακτική που χρησιμοποιείται για να παρασύρει μηχανοδηγούς, δείχνουν το πόσο αδίστακτα κινούνται κάποιοι. 

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτές τις κινήσεις και θα επανέλθουμε- αν χρειαστεί-!

1 σχόλιο: