Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Χρηματοδότηση 450 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στην Trenitalia για την αγορά νέων υβριδικών τρένων

Χρηματοδότηση, ύψους 450 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ο ιταλικός όμιλος Ferrovie dello Stato Italiane (FSI), μητρική
της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με το ποσό να διατίθεται για την αγορά νέων αμαξοστοιχιών για λογαριασμό της Trenitalia.
Τα νέα τρένα θα είναι φιλικότερα στο περιβάλλον, πιο αποδοτικά, ενώ σχεδόν τα μισά θα χρησιμοποιηθούν από την Trenitalia στην περιοχή της νότιας Ιταλίας.
Ειδικότερα, οι νέες αμαξοστοιχίες θα εξυπηρετούν εσωτερικές διαδρομές σε περιοχές της Καλαβρίας, του Λάτσιο, του Μολίζ, της Σαρδηνίας, της Σικελίας, της Τοσκάνης και της Βαλ Νταόστα.
Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της Trenitalia, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά την αγορά 135 υβριδικών τρένων, η εν λόγω επένδυση αγγίζει σχεδόν τα 960 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας την πλήρη ανανέωση του σιδηροδρομικού στόλου σε περιοχές που ακόμη η ηλεκτροκίνηση απουσιάζει.
Τα πρώτα 43 τρένα θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες αιχμής για μη ηλεκτροκίνητες γραμμές, με παντογράφο για ηλεκτροφόρες γραμμές και μπαταρίες για το last-mile μη ηλεκτροκίνητων γραμμών, αποφεύγοντας έτσι τη χρήση καυσίμου και τις σχετικές εκπομπές κοντά σε αστικά κέντρα.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό διευθυντή του ομίλου FS Italiane, Gianfranco Battisti, «η εν λόγω χρηματοδότηση συνεχίζει το επενδυτικό μας πλάνο για την ανανέωση του περιφερειακού σιδηροδρομικού στόλου, ο οποίος παραμένει μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας».
Όπως είπε, «τα νέα τρένα θα είναι περιβαλλοντικά βιώσιμα και πολύ υψηλού επιπέδου, επιτρέποντας ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός στην αλλαγή των ταξιδιωτικών συνηθειών των μετακινούμενων στην Ιταλία.
Αναμένουμε επίσης την ανανέωση του περιφερειακού στόλου της Trenitalia, ώστε να καταστεί δυνατή η μείωση των εκπομπών CO2 κατά 600 εκατ. τόνους ετησίως και η απομάκρυνση 400.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους της Ιταλίας».
www.metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου