Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Γιάννης Γρίβας : To δεύτερο κύμα

Συνάδελφοι
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως στο οικονομικό πεδίο η κατάσταση οξύνεται, και αυτό δεν συμβαίνει μόνο τώρα ,αλλά και προ κορονοιού , άρα θα έπρεπε να εξευρεθεί κάτι για να κλειδωθεί η οικονομία. 

Μάλιστα , δεν επικαλούμαι ότι δεν υπάρχει αλλά επικαλούμαι πως από επιδημία (που είχαμε πολλές) μετατράπηκε σε πανδημία μόνο και μόνο  για να κρυφτούν τα ακανθώδη προβλήματα του παγκόσμιου καπιταλισμού και ιδιαιτέρως του χρηματοπιστωτικού συστήματος κάτω από το χαλί, ώστε να μην προκαλέσουν κοινωνικές εκρήξεις που θα είναι αδύνατον να ελεγχθούν. 
Μετά την καραντίνα αυτά τα προβλήματα , όχι μόνο εμφανίσθηκαν αλλά έχουν φθάσει στο ζενίθ. Παρατηρούμε την μεγάλη ύφεση τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ(ατμομηχανή της Ε.Ε.), αλλά και στην ΚΙΝΑ , η οποία είναι η ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομίας. 
Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση που συνεχώς θα διογκώνεται με την μεταφορά του πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω, έχω την εντύπωση πως το δεύτερο κύμα του κορονοιού είναι μπροστά μας. 
Επειδή τα δημόσια χρέη αυξάνονται αλματωδώς , όπως και τα ιδιωτικά, η ανεργία αυξάνεται(σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες), το μέσο ποσοστό κέρδος μειώνεται(σε συνδυασμό με επενδύσεις σε χρηματιστηριακές φούσκες που νομοτελειακά κάποτε σπάνε),κερδοφορία δεν είναι σε αναμενόμενο επίπεδο(αφού η μείωση εισοδημάτων είναι γεγονός άρα η μείωση παραγωγής είναι εκ των ουκ άνευ),επίσης το αμόκ των επιδοτήσεων των κερδών και παροχής φθηνού χρήματος στο κεφάλαιο είναι δεδομένο, ενώ  η διατήρηση ισχύος των ιμπεριαλιστικών κρατών δεν είναι δυνατή αφού η βιομηχανική παραγωγή έχει μετακομίσει στην Ασία.
 Για  το νότο και για την χώρα μας τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα . Όλοι μα όλοι οι οικονομικοί δείκτες βρίσκονται σε επιδείνωση. Με αυτό το μεγάλο ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, το ίδιο με το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ,  το έλλειμμα του ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ σε σύντομο χρονικό  διάστημα θα είναι εκτός ελέγχου, με τις ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ να αυξάνονται και τις ΕΞΑΓΩΓΕΣ να μειώνονται η χώρα μας έχει φθάσει στο έσχατο σημείο. 
Σε όλη αυτή την κατάσταση θα πυροδοτηθούν εκρήξεις , για να μην έλθουν λοιπόν τα πράγματα τοιουτοτρόπως θα πρέπει να διογκωθεί η πανδημία και χαμένοι θα είμαστε εμείς δηλαδή τα νοικοκυριά-μικροεπιχειρήσεις, ενώ κερδισμένοι θα είναι οι τράπεζες και το πολυεθνικό κεφάλαιο. 

Άρα αναμμένο το  δεύτερο κύμα της καραντίνας λόγω κοροναιού.

Γιάννης Γρίβας 31/07/2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου