Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Σ.Σ. Πελοποννήσου : Συνεχίζεται η καταστροφική πολιτική για τον σιδηρόδρομο

Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΟΣΕ συνεχίζουν την ίδια με τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και Διοικήσεις, καταστροφική πολιτική για το Σιδηρόδρομο. 

Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών είναι ξεκάθαρα αν κοιτάξεις το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το σιδηροδρομικό δίκτυο. 

Αφού απαξίωσαν και κατακερμάτισαν τη δημόσια περιουσία του ΟΣΕ και την ξεπούλησαν αντί πινακίου φακής έδιωξαν το προσωπικό του, εις όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων (κάθε λογής εργολάβο). Έτσι ξεπουλήθηκε και η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μόλις 35 εκατ. ευρώ  με την υπόσχεση των μεγάλων επενδύσεων της Ιταλικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Αντ΄ αυτού βλέπουμε ότι δεν είναι ικανοί λόγω έλλειψης προσωπικού να πάνε το τρένο ούτε από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα. Αυτός είναι ο λόγος που ενώ η αναβάθμιση της Γραμμής έχει τελειώσει εδώ και ένα χρόνο ακόμα δεν κινούνται όπως πρέπει τα τρένα. Δηλαδή, με τακτικά δρομολόγια όλη την ημέρα, με λεωφορειακή σύνδεση με τη ΒΙΠΕ από τα Τσουκαλέικα κατά το πρότυπο Καστελλοκάμπου – Πανεπιστήμιο - Νοσοκομείο. Αίτημα των σωματείων εργαζομένων στη ΒΙΠΕ και των εργοδοτών τους. 
Τα δρομολόγια μέχρι το μεσημέρι όπως είναι διαμορφωμένα δεν εξυπηρετούν κανέναν εκτός από αυτούς που δε θέλουν τη λειτουργία του τρένου για τα δικά τους συμφέροντα.
Ας σοβαρευτούν λοιπόν οι αρμόδιοι (Κυβέρνηση, Διοίκηση ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και αν πραγματικά θέλουν την επιτυχία του δρομολογίου Πάτρα - Κάτω Αχαΐα όπως το Πάτρα - Ρίο που το στήριξαν οι λίγοι εναπομείναντες εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και το αγκάλιασε το επιβατικό κοινό της Πάτρας, να κάνουν το αυτονόητο και γι αυτό το δρομολόγιο ότι δηλαδή  έχουμε προαναφέρει.
  Οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι στηρίζουν με τον ιδρώτα τους κάθε πρωτοβουλία επαναλειτουργίας της Γραμμής και οι Πατρινοί αντίστοιχα θα αγκαλιάσουν το μεταφορικό μέσο που τους εξυπηρετεί.
ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ
Εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε για:
Ενιαίο, Δημόσιο Σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του Ελληνικού Λαού. 
Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες.
Εκσυγχρονισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο που να καλύπτει τις ανάγκες του Έλληνα Πολίτη. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                                        ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΣ      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου