Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενίσχυσε κατά 27 εκατ. το ΑΕΠ της χώρας το 2019. Πρόβλεψη για συνεισφορά 86 εκατ. και 1.400 θέσεων εργασίας


Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 και η συγχώνευση με την ΕΕΣΣΤΥ την 1 Απριλίου 2019 αναμένεται να ενισχύσουν και να αναπτύξουν την εταιρεία
σημαντικά, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της FSI στην παροχή σιδηροδρομικών υπηρεσιών.


Αυτό αναφέρεται στη μελέτη «Η μακροοικονομική και κοινωνικοοικονομική επίδραση του προγράμματος αξιοποίησης της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου» που παρουσίασε το ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Στη μελέτη υποστηρίζεται ότι τα λειτουργικά έσοδα αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 27% για την κοινή εταιρεία σε ορίζοντα δεκαετίας.

Λαμβάνοντας υπόψη και τις πολλαπλασιαστικές επιδράσεις, η αυξημένη δραστηριότητα στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία επέφερε ενίσχυση του ΑΕΠ της χώρας με 27 εκατ. το 2019, ενώ η συνολική αυτή επίδραση στο ετήσιο ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει τα 86 εκατ. σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Αντίστοιχα, σε όρους απασχόλησης αναμένεται ότι οι θέσεις εργασίας θα είναι αυξημένες μεσοπρόθεσμα κατά 1,4 χιλ. σε σύγκριση με το εναλλακτικό σενάριο της μελέτης.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου