Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση Δικτύου ΣΣ Λαρισαϊκός

Σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΣ Λαρισαϊκού που υπογράφετε ως  Προεδρείο  έχουμε να δηλώσουμε τα εξής : 
Κατά την σύνταξη της συμφωνήσαμε για


τις διατυπώσεις γύρω από την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ επίσης θετικά απαντήσαμε για την στάση της Διοίκησης απέναντι σε συνδικαλιστή που είχε προσφύγει στο ΣΕΠΕ και για το ζήτημα της συμμετοχής στην απεργία που κατήγγειλαν άλλωστε και τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Διαφωνήσαμε και διαφωνούμε στις αιτιάσεις γύρω από εκβιασμούς που λαμβάνουν χώρα για την συμμετοχή εργαζομένων σε Σωματεία. 
Είναι προφανές ότι οι αθρόες εγγραφές τεχνιτών στο σωματείο της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάποιους τους εχει πανικοβάλει, αλλά το Σωματείο του Λαρισαικού δεν έχει κανένα λόγο να εμπλέκεται σε εσωτερικές υποθέσεις άλλων συνδικάτων. 
Οι  εργαζόμενοι έχουν κουραστεί από τους επαγγελματίες εργατοπατέρες, που απαξίωσαν διαχρονικά τον σιδηρόδρομο και οδήγησαν στο τέλμα το Δευτεροβάθμιο Όργανο εκπροσώπησης μας. 
Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό και από τις αποχωρήσεις μελών του Σωματείου μας, αποχωρούν για άλλα Σωματεία, εξέλιξη που θα έπρεπε να προβληματίζει τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου μας που έχουν κυριολεκτικά μετατραπεί τον τελευταίο καιρό σε «διαφημιστές» υπό σύσταση Σωματείου και με περιοδείες μάλιστα ανά την Ελλάδα για τον σκοπό αυτό. 
Αντί να προσπαθούν να πυκνώσουν τις τάξεις του ιστορικού μας Σωματείου, θυμίζουν περιοδεύων ανά την Ελλάδα θίασο, που μάλιστα κινείτε για συμφέροντα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά των μελών μας. 
Δεν θα επιτρέψουμε μετά την ΠΟΣ να διαλύσουν κ το σωματείο μας. 
Αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου