Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Φτηνές Δικαιολογίες για τους 100 άνεργους τεχνίτες


Φτηνές δικαιολογίες ψάχνει ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ για να δικαιολογήσει την συνδικαλιστική του ευθύνη και ανυπαρξία για τις 100
έμμεσες απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας των τεχνιτών που έληξαν μετά τις 30 Απριλίου 2020.

Τόσο φτηνές που ζητά τον λόγο απο το στέκι της έλξης επειδή λέει γράψαμε "Τον Ιανουάριο του 2020 η ηγεσία της ΠΟΣ κοινοποίησε λίστα υπογραφών με 485 υπογραφές ( το νουμερο είναι ΨΕΜΑ)  που λογίζονταν ως ιδρυτικά μέλη του δήθεν "νέου" Σωματείου και με τις οποίες ζητούσαν να μην διαπραγματευτούν τα 2 Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση, 
«γεγονός που είχε ως συνέπεια μέχρι και σήμερα οι συνάδελφοι να μην έχουν ΣΣΕ αλλά και να απολυθούν έμμεσα 82 συνάδελφοι,»
οι συμβάσεις των οποίων έληξαν στις 30 Απριλίου 2020 (και τους οποίους έχουν όλοι ξεχάσει, ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ). Απο τους 379 μέχρι τους 485 του Γενάρη του 2020, υπολείπονται άλλοι 106. "

Ζητάει μάλιστα ο   "εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής μαφίας *της χώρας" (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ και επώνυμες δηλώσεις - διαβάστε ΕΔΩ )  Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης να ζητηθούν εξηγήσεις απο ένα blog για τις απόψεις του. 

(* Τι σημαίνει η λέξη μαφία σύμφωνα με την wikipediaΗ μαφία είναι ένα είδος συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος του οποίου η κύρια δραστηριότητα είναι ο εκβιασμός για προστασία, η διαιτησία των διαφορών μεταξύ των εγκληματιών, καθώς και η οργάνωση και εποπτεία παράνομων συμφωνιών και συναλλαγών)



ΑΝ είχαν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ και αυτή είχε υπογραφεί, οι συμβασιούχοι θα είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου εργασίας, όπως έγινε και τον Οκτώβρη του 2018 με την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ,όταν και μετατράπηκαν σε αορίστου ΟΛΕΣ οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας.
Δυστυχώς  η στρατηγική που ακολούθησε η ηγεσία της Ομοσπονδία ς Σιδηροδρομικών, είχε τα θλιβερά αποτελέσματα που ζούν οι 100 συνάδελφοι μας.
Αναρωτιόμαστε όμως Γενικέ Γραμματέα της ΓΣΕΕ. 
Γιατί δεν τους καλέσατε να ψηφίσουν στις εκλογές του νέου Σωματείου, όταν στις 12 Φλεβάρη η ΠΟΣ διακινούσε τις υπογραφές τους; 
Η ΠΟΣ δεν είναι αυτή που επέτρεψε σε απολυμένο να ψηφίσει στο τελευταίο συνέδριο, για να εκλεγείς ξανά αντιπρόσωπος στην ΓΣΕΕ συνάδελφε Κιουτσούκη; 
Ο Νόμος 1264 τι λέει για αυτές τις περιπτώσεις. 

Ας δούμε όμως πως χρησιμοποίησε η ΠΟΣ τις υπογραφές 

12 Φλεβάρη 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου