Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

H απάντηση της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο νέο Σωματείο για την ΣΣΕ

Επιστολή της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ  στο νέο Σωματείο,που κοινοποιείτε και στο Σωματείο των Μηχανοδηγών.
Συνάδελφοι, 
Μας κοινοποιήσατε την από 24.7.2020 πρόσκλησή σας για συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις, η οποία μας εξέπληξε ως προς το νομικά αβάσιμο περιεχόμενό της.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη της νέας επιχειρησιακής σ.σ.ε.
των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενόψει τη επερχόμενης λήξης της ισχύουσας σ.σ.ε.,  έχουν ήδη ξεκινήσει, κατόπιν κοινοποίησης της προβλεπόμενης από το νόμο πρόσκλησης προς διαπραγμάτευση προς την εργοδότρια εταιρία και την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας,με κοινή πρωτοβουλία των σωματείων μας, του αρμόδιου δηλαδή για την υπογραφή της σ.σ.ε. επιχειρησιακού σωματείου ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του σωματείου ΠΕΠΕ ΟΣΕ, τα οποία είχαν συνυπογράψει την ισχύουσα επιχειρησιακή σ.σ.ε..  Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και η επόμενη συνάντηση διαπραγμάτευσης θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος Αυγούστου, λόγω των θερινών αδειών. 
Ως εκ τούτου η από 24.7.2020 πρόσκλησή σας ερείδεται επί εσφαλμένων προϋποθέσεων και ανακριβών δεδομένων και η αναφορά σας σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για τη σύναψη νέας σ.σ.ε. που θα εκκινήσει το πρώτον σήμερα κατόπιν πρόσκλησής σας προς την  εργοδότρια εταιρία είναι νομικά αστήρικτη. 
Κατόπιν των πρόσφατων αρχαιρεσιών του σωματείου σας, κατά τις οποίες αναδείχθηκε η πρώτη αιρετή διοίκησή σας με πλήρεις καταστατικές αρμοδιότητες, θα έχετε ασφαλώς την δυνατότητα να συμμετέχετε στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη, ασκώντας το δικαίωμα παρέμβασης σε αυτές  που σας παρέχει ο νόμος. 
Ως σήμερα έχουμε επανειλημμένα εκφράσει της σταθερή θέση μας υπέρ της ενιαίας συνδικαλιστικής έκφρασης των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο επίπεδο της επιχείρησης, την οποία σε καμία περίπτωση δεν υπηρετεί η διάσπαση των εργαζόμενων σε περισσότερα σωματεία. Πλην όμως, επειδή τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων είναι κοινά και η διεκδίκησή τους θα πρέπει να γίνεται με ενότητα και συστράτευση όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων, σας καλούμε να συνεργαστούμε και να συγκαθορίσουμε τη στάση που θα έχουμε κατά την πορεία των διαπραγματεύσεων, σε συνάντησή μας που προτείνουμε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου και πριν την επόμενη συνάντηση συλλογικών διαπραγματεύσεων με την εργοδότρια εταιρία. 
Με την πεποίθηση ότι η πρότασή μας για συνεργασία και κοινή δράση θα σας βρει σύμφωνους, καθώς είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων όλων των εργαζομένων, θα επανέλθουμε στα τέλη Αυγούστου για να προσδιορίσουμε τον ακριβή χρόνο της συνάντησής μας.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                                                                          Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Το βασικό ερώτημα είναι αν θα υπάρξει συστράτευση για την επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ των απολυμένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή