Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Γιάννης Γρίβας για την ΣΣΕ στον ΟΣΕ: O επιθετικός σταθμάρχης

Συνάδελφοι Σταθμάρχες
Στις 21/07/2020 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διευρυμένου Δ.Σ. της ΠΟΣ με την συμμετοχή των προεδρείων των Σωματείων,   η  συμμετοχή μας  ήταν  απαραίτητη παρότι  τόσο
το προεδρείο της ΠΟΣ όσο και το Δ.Σ. είναι παράνομα, αλλά αυτή η στιγμή  είναι καθοριστική για την ΣΣΕ , επομένως θεώρησα προκειμένου για την διασφάλιση των δικαιωμάτων, των ελευθεριών  αλλά και οικονομικών θεμάτων των Σταθμαρχών πως είναι αναγκαία η συμμετοχή μου.
Το κλίμα που επικράτησε στην πλειοψηφία ήταν ηττοπάθεια, απαισιοδοξία, απελπισία, οπορτουνισμός, τέλμα,  φοβικό σύνδρομο, υποταγή στο μοιραίο. 
Βέβαια αυτό εξηγείται, γιατί διαχρονικά έχει καλλιεργηθεί εντέχνως από την πλειοψηφία ώστε το αγωνιστικό φρόνημα να έχει μετρηθεί άπειρες φορές και πάντα να  βρίσκεται ελλιποβαρής , δεν με εξέπληξε καθόλου , άλλωστε ήταν αναμενόμενο αφού η στάση τους τόσο καιρό είναι αβανταδόρικη στην καθεστωτική λογική.
Συνεπώς απέναντι σε αυτή την νοοτροπία  αντέταξα την  δική μου άποψη, που πιστεύω ότι πηγάζει από τους Σταθμάρχες , για τους Σταθμάρχες, και είναι πως ο Σταθμάρχης δεν εκβιάζεται , δεν υποτάσσεται, δεν υποκύπτει, είναι αλύγιστος, είναι ανένδοτος, είναι τολμηρός, είναι δυναμικός, είναι επιθετικός, είναι  ασυμβίβαστος.
Έτσι λοιπόν η δική μου θέση ήταν πως απαιτούνται αυξήσεις και είναι αναγκαίες, ώστε να ανταποκρίνονται στα κοινωνικά δεδομένα, γιατί μέχρι σήμερα ο Σταθμάρχης έχει υποστεί πολλά. Υποχείρια οι Σταθμάρχες δεν γίνονται ποτέ!...

                       Η ΤΑΝ  Η ΕΠΙ ΤΑΣ
Οι μειοψηφίες  ενίοτε αλλάζουν τα δεδομένα!... 
Y.Γ. Το της ΣΣΕ 0+0  μας θυμίζει το 0+0=14  αλήστου  μνήμης  εποχής ,ενώ το επίδομα θέσης αναβάλλεται επαόριστον 


                                  ΓΡΙΒΑΣ     ΓΙΑΝΝΗΣ
                                                                                  24/07/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου