Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Προσπάθεια για την επανεκκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Άργος- Ναύπλιο, με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Προσπάθεια για την επανεκκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Άργος- Ναύπλιο, με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Την Πέμπτη 16 Ιουλίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είχε στην Τρίπολη συνάντηση με
τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα.


Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο και η επαναλειτουργία της, με την αρωγή της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΣΕ Αθανάσιος Κοτταράς, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλής Νικολάου, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες Ιωάννης Μαλτέζος, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αναστάσιος Γκιολής, Θεόδωρος Βερούτης, Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα και Χαρίλαος Βυτινιώτης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Καραμανλής δήλωσε, μεταξύ άλλων, «πλέον μπαίνουμε σε μία εποχή που δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη χωρίς έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι στα σιδηροδρομικά έργα η χώρα μας έχει μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια. Κάνουμε, λοιπόν, μία πολύ μεγάλη προσπάθεια να αναπτύξουμε ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, φιλικό προς το περιβάλλον. Προσπάθεια που σε μια δύσκολη εποχή, συμβάλλει και στην ανάπτυξη και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Δεν αφήνουμε όμως πίσω τα οδικά έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι προχωράμε τις διαδικασίες για την αναβάθμιση του Ισθμού, για τη σύνδεση με αυτοκινητόδρομο του Ναυπλίου με το Άργος, αλλά και για το έργο για το οποίο μίλησε ο κ. Βλάσης, την παράκαμψη των Λαγκαδίων.

Πρόκειται για έργα που θα μελετήσουμε σωστά ώστε σε συνεργασία η Περιφέρεια και το υπουργείο να καταφέρουμε να βρούμε χρηματοδότηση. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε και για το Γύθειο – Σπάρτη που είναι κι αυτό ένα έργο στο οποίο ολοκληρώνονται οι μελέτες, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξής του στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ.

Όλα αυτά τα έργα, τα βάζουμε σε μία σειρά. Αυτό για το οποίο εγώ μπορώ να δεσμευτώ είναι ένα και πολύ απλό: Δεν πρόκειται να ανακοινώνουμε έργα, αν δεν έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου