Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Άλλο ένα λάθος....(Απο το "νέο" δήθεν Σωματείο )

Άλλο ένα λάθος απο το "νέο" Σωματείο, το οποίο χτες

με εξώδικο του ζήτησε απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι το πιο αντιπροσωπευτικό κτλπ.

Το λάθος βρίσκεται στο ότι οι διαπραγματεύσεις για την νέα ΣΣΕ έχουν ήδη ξεκινήσει ΕΠΙΣΗΜΑ.
Άρα θα μπορούσε να αποτανθεί στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για συνεννόηση ή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ζητήσει την συμμετοχή του στην διαβούλευση.
Αντί αυτού είδαμε ένα εξώδικο και μια πρόσκληση που στάλθηκε στα 2 Σωματεία που έχουν ήδη ξεκινήσει την διαπραγμάτευση για να συμμετέχουν σε αυτήν που ζητά το δήθεν "νέο" Σωματείο.
Είναι να απορεί κανείς με αυτήν την τακτική που έρχεται σε συνέχεια της αλήστου μνήμης ενέργειας των εκπροσώπων του, να απειλήσουν ότι θα...καταγγείλουν ΣΣΕ που δεν έχουν υπογράψει και να καλέσουν μάλιστα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον...ΟΜΕΔ για το θέμα(Ακόμα γελάνε όσοι γνωρίζουν ελάχιστα έστω το εργατικό δίκαιο) .
Είναι να απορεί κανείς γιατί σύμφωνα με τον Νόμο 1876 κάθε Σωματείο μιας εταιρείας έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ να συμμετέχει στην διαβούλευση και φυσικά κανένα Σωματείο δεν είναι αρμόδιο για.... να απευθύνει προσκλήσεις. 
Εκτός αν οι συνάδελφοι  νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν κάτι.
Φυσικά όταν το δήθεν "νέο" Σωματείο, μέσα απο επίσημα Όργανα του κοινοποιεί ανακοινώσεις που αναφέρονται σε "νεκροθάφτες", "πουλημένα τομάρια" και άλλα γραφικά, δεν μπορεί να πείσει κανένα παρά ότι αποτελεί συνέχεια της συνδικαλιστικής ανεπάρκειας με τα γνωστά της μέχρι σήμερα αποτελέσματα. 

Όλα λοιπόν θα κριθούν στον χρόνο τους.
Αρκεί οι συνάδελφοι να ξεκινήσουν απο τα βασικά.
Την ανάγνωση της κείμενης Νομοθεσίας και απο το  να έχουν πραγματική ενημέρωση.
Κοτζάμ Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ έχουν στο Προεδρείο τους, ας τους καθοδηγήσει τουλάχιστο σωστά.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου