Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Μικρή η συμμετοχή.Το κλίμα τρομοκρατίας ΔΕΝ περπάτησε.Για πρώτη φορά εκλογές στο τάχα "νέο" Σωματείο χωρίς διακήρυξη παράταξης!

Συνεχίζονται και αύριο οι εκλογές στο δήθεν "νέο" Σωματείο που δημιούργησε η ΠΟΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να λειτουργήσει ως διασπαστικό στο υπάρχον επιχειρησιακό Σωματείο καθώς
παρότι είχε προταθεί στους εκπροσώπους των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ να εγγραφούν στο υπάρχον και να γίνουν εκ νέου εκλογές απο πέρυσι τον Δεκέμβρη, αυτοί προτίμησαν να δημιουργήσουν ένα τάχα "νέο"  Σωματείο.
Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών μέχρι στιγμής και ενώ έχουν ήδη διεξαχθεί 2 μέρες εκλογών, ο αριθμός όσων έχουν προσέλθει στην κάλπη δεν κρίνεται ικανοποιητικός ενώ απέχει ΠΟΛΥ απο όσα ανέμεναν οι της ΠΟΣ.
Αργά μάλιστα το απόγευμα είχαμε νέο γύρο τηλεφωνημάτων σε συναδέλφους στην τεχνική βάση για να προσέλθουν στις εκλογικές διαδικασίες καθώς απο τον κλάδο μηχανοδηγών μόνο 1 (ένας) δήλωσε υποψηφιότητα στο κοινό ψηφοδέλτιο των ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ -ενώ ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού (και αν)  προσήλθαν-, ενώ  και απο τον κλάδο της κίνησης ελάχιστοι προθυμοποιήθηκαν να λειτουργήσουν διασπαστικά απέναντι στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ακόμα και εκλεγμένοι με την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ συνδικαλιστές στο υφιστάμενο επιχειρησιακό Σωματείο, ΔΕΝ ακολούθησαν την διασπαστική τακτική των ηγετών της ΠΟΣ.

Ο γνωστός μηχανισμός των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ προσπάθησε και πάλι να εκφοβίσει ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους, χωρίς όμως σημαντικά αποτελέσματα.
Οι κάλπες αύριο κλείνουν, ενώ για πρώτη φορά σε εκλογές Σωματείου στον σιδηρόδρομο, συνδικαλιστική παράταξη δεν δημοσίευσε το πρόγραμμα  και τους υποψηφίους της.
Αναφερόμαστε στην παράταξη των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, όπου είδαμε σε κοινό ψηφοδέλτιο συνδικαλιστές της ΠΟΣ που επί χρόνια.... διαφωνούσαν τάχα πολιτικά.
Η κατρακύλα της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών είναι μοναδική, αλλά αντικατοπρίζει πλήρως την κατρακύλα του πολιτικού φορέα της, που έχει καταντήσει ουρά της σημερινής Κυβέρνησης.
Αποτελούν την ντροπή της δημοκρατικής παράταξης, όταν μάλιστα κάποιοι εξ αυτών χρησιμοποιούν το προσωνύμιο (Π.Α.Κ.) και την ίδια ώρα είναι συνυποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με ακροδεξιούς! 
Για αυτά θα πούμε όμως αρκετά το επόμενο διάστημα!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

ΥΓ Γελάμε πραγματικά με τον γραφικό. Με 1 υποψήφιο μηχανοδηγό (που μάλιστα συμπληρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα   σε 6-8 μήνες) ανακάλυψε και...μηχανοδηγούς που συμμετέχουν δυναμικά στο τάχα "νέο" Σωματείο. 
"Απο ότι φαίνεται" όπως αναφέρει θα αλλάξουν τα πράγματα μετά τις εκλογές. "Απο ότι φαίνεται".....τόσο μεγάλη είναι η συμμετοχή....

Οι συνάδελφοι να μην υποκύψουν σε κανενός είδους εκφοβισμό και εκβιασμό τις επόμενες ώρες.
Η συνδικαλιστική ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτη και είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να επιλέγει τον φορέα εκπροσώπησης του.

1 σχόλιο:

  1. Με την απάντηση που θα έδινε η διοίκηση στους απωλυμένους τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή