Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Οριστικό τέλος και στα παραμύθια για προκαταβολή έναντι του εφάπαξ

Οριστικό τέλος δίνεται και στον μύθο που διακινούσαν Κυβερνητικοί συνδικαλιστές περί δήθεν ρύθμισης που θα έδινε το δικαίωμα για προκαταβολή έναντι του εφάπαξ. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο κατατεθέν Νομοσχέδιο,προκαταβολή του εφάπαξ
θα μπορεί να δωθεί όταν εκδοθεί η ...οριστική σύνταξη και μετά την πάροδο 3 μηνών απο την αίτηση του ενδιαφερόμενου (θα υπάρξει συνεδρίαση επιτροπής που θα αξιολογεί το θέμα)
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι
ενώ οι προσωρινές συντάξεις δίνονταν μέσα σε 3-4 μήνες και μέχρι το καλοκαίρι του 2019, σήμερα ο χρόνος απονομής τους πλησιάζει στους 8 μήνες γεγονός που έχει φυσικά επιμηκύνει και τον χρόνο απονομής της οριστικής σύνταξης.

Συμπέρασμα.
Επικοινωνιακές φούσκες προηγούμενων μηνών σκάνε με κρότο ενώ η πραγματικότητα είναι σαφώς δυσμενέστερη για όσους καταθέτουν αιτήσεις συνταξιοδότησης και περιμένουν αρκετό καιρό,όχι για...προκαταβολή του εφάπαξ,αλλά για...την προσωρινή σύνταξη.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

ΥΓ Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι το τρισέλιδο που αφιερώνεται στην αιτιολογική έκθεση για τον υπολογισμό του εφάπαξ. Φανταζόμαστε ότι η ΠΟΣ θα το έχει δώσει στην Νομική της υπηρεσία για μελέτη,μην βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου