Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συνάδελφοι,
Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες του απόλυτου παραλογισμού, της πλήρους διαστρέβλωσης της αλήθειας και της διολίσθησης σε πρακτικές που θα έπρεπε να είχαμε αφήσει στο παρελθόν.

Όταν οι εργαζόμενοι διχάζονται, όταν ο συνδικαλισμός διεξάγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκφράσεις αναξιοπρεπείς, ο μόνος που χαίρεται είναι η εργοδοσία.
Η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ σταθερά προσηλωμένη στην διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων της εταιρίας δεν θα λάβει μέρος στον ολισθηρό δρόμο της διάσπασης και της διχόνοιας. Θα παραμείνουμε συνεπείς στους στόχους μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για καλύτερους όρους εργασίας και καλύτερες αποδοχές. Γιατί για εμάς το μέλλον και η προοπτική είναι στην εργασία μας.  Με λογική και ψυχραιμία, αλλά και με αγωνιστική ετοιμότητα, παλεύουμε για τη  διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην εταιρία, την αύξηση των αποδοχών μας και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας.
Δυστυχώς, τις δυσμενείς συνέπειες της επιλογής των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας να έρθουν σε σύγκρουση με το σωματείο μας τις υπέστησαν οι συνάδελφοι τεχνίτες , που έμειναν εκτεθειμένοι, χωρίς ένταξη στην επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. με καθηλωμένους μισθούς. 
Ποιος άραγε μπορεί να αμφισβητήσει ότι η ένταξή τους στην επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. θα οδηγούσε σε βελτίωση των αποδοχών τους; Για ποιον λόγο «απαγορεύθηκε» στο σωματείο μας να διεξάγει διαπραγματεύσεις για την ένταξή τους στο μισθολόγιο της Σ.Σ.Ε.; Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετήθηκαν; Οι απαντήσεις είναι προφανείς.
Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ένταξη των συναδέλφων τεχνιτών στην επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε., την επαναπρόσληψη των μαθητών τεχνιτών και των τεχνιτών ορισμένου χρόνου, καθώς και την αποκατάσταση των μισθών σε όλους τους εργαζόμενους της τεχνικής βάσης και την άρση των αδικιών που γίνονται σε βάρος των νέων συναδέλφων (επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας). Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην εταιρία και του εργασιακού μας μέλλοντος. Δεν βγαίνουμε αύριο στη σύνταξη και οι σχεδιασμοί μας δεν είναι κοντόφθαλμοι και περιορισμένοι. Βλέπουμε μπροστά και αγωνιζόμαστε σε δύσκολους καιρούς για την προοπτική της εργασίας μας.
Συνάδελφοι, δεν υπάρχει σήμερα χώρος για αντιπαλότητες μεταξύ των σωματείων και για πρόκληση ψευδοσυγκρούσεων που δεν αφορούν τα πραγματικά συμφέροντα των συναδέλφων, αλλά προσωπικές και παραταξιακές σκοπιμότητες. Η δημοκρατία εκφράζεται στις θεσμικές διαδικασίες του σωματείου μας μέσα από την αρχή της πλειοψηφίας και όχι με διασπαστικές ενέργειες και με δημιουργία «αντισωματείων», που κάνουν την εργοδοσία να «τρίβει τα χέρια της».  Οι Γενικές Συνελεύσεις και οι εκλογές του σωματείου μας είναι ανοιχτές σε όλους και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες διαμορφώνονται οι πλειοψηφίες που εκφράζουν γνήσια τους εργαζόμενους.
 Η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να εγγραφούν και να εκφράσουν μέσα από τις σωματειακές διαδικασίες τις θέσεις και τις απόψεις τους, καθορίζοντας με την ψήφο τους την πορεία του σωματείου. Θα σας θυμίσουμε ότι ήδη από τον Φεβρουάριο ο Πρόεδρος της ΠΕΠ πρότεινε, από το βήμα της Ομοσπονδίας, να εγγραφούν όλοι οι νέοι συνάδελφοι στην ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να πραγματοποιηθούν νέες αρχαιρεσίες μέσα σε δύο μήνες, ώστε να εκφραστούν και αυτοί στη διοίκηση του σωματείου. Όμως η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή. Αντί για την ενότητα των εργαζομένων μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, επιλέχθηκε ο δρόμος της διάσπασης των εργαζομένων. Ο λόγος και πάλι προφανής. 
Σήμερα, αντί για την συστράτευση και τον κοινό αγώνα, επιλέγεται η λασπολογία και οι ύβρεις. Εμείς ως σωματείο δεν θα υιοθετήσουμε τις λογικές της πόλωσης και της σύγκρουσης των εργαζομένων. Δεν απαντάμε στις συνεχείς αήθεις προκλήσεις και στη διασπορά ψευδών, γιατί μόνος σκοπός μας είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων όλων των εργαζομένων. Όλα τα υπόλοιπα προορίζονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση και εξυπηρέτηση προσωπικών μικροπολιτικών συμφερόντων.
Απευθυνόμαστε σε όλους και ζητάμε την ενεργή συμμετοχή όλων με προσήλωση στις αρχές της ενότητας των εργαζομένων έναντι της εργοδοσίας και της δημοκρατικής λειτουργίας του σωματείου, ως φορέα γνήσιας εκπροσώπησης όλων των εργαζομένων. Ανοίγουμε χώρο για τους συναδέλφους τεχνίτες και έχουμε ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή εκπροσώπων τους στη διαπραγματευτική ομάδα της ΠΕΠ για τη νέα Σ.Σ.Ε. Καταδικάζουμε τις υποβολιμαίες προσπάθειες για διάσπαση και διχόνοια και καλούμε σε ενότητα και αγωνιστική ετοιμότητα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ…………………………….     Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου