Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Κατατέθηκε τροπολογία για την εκμετάλλευση ακινήτων του ΟΣΕ εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένος

Τροπολογία στην οποία περιέχεται το δικαίωμα διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων του ΟΣΕ εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένος κατέθεσε στη Βουλή και στο νομοσχέδιο για την
εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών το υπουργείο Οικονομικών.

Την κατάθεση της τροπολογίας, με την οποία εισφέρονται σιδηροδρομικά ακίνητα στα προς αξιοποίηση περιφερειακά λιμάνια, είχε προαναγγείλει το metaforespress.gr στις 22 Ιουνίου. 

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, με την προτεινόμενη διάταξη αίρονται σημαντικά εμπόδια, τα οποία καθυστερούσαν την αξιοποίηση καίριων περιφερειακών λιμένων της χώρας, όπως της Αλεξανδρούπολης.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολη, ο υποψήφιος επενδυτής είναι πιθανό ότι θα λάβει και έκταση περίπου 120 στρεμμάτων που ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ (η ΓΑΙΑΟΣΕ διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ).

Πρόκειται για χερσαία ζώνη πλησίον του λιμένα, η οποία θα ενταχθεί στη σύμβαση αξιοποίησης.

Με αυτό τον τρόπο, ο υποψήφιος επενδυτής θα μπορεί να αναπτύξει, π.χ. δεξαμενές, αποθήκες, εμπορευματικό πάρκο, με την ΓΑΙΑΟΣΕ να καρπώνεται ένα ετήσιο μίσθωμα.

Τα βασικά σημεία της τροπολογίας
Στην τροπολογία αναφέρεται ότι με την παρ. 1 εισάγεται ρύθμιση βάσει της οποίας το δικαίωμα διαχείρισης ακινήτων κυριότητας ΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων που βρίσκονται εντός της εδαφικής περιοχής που έχει χαρακτηριστεί ως χερσαία ζώνη λιμένος, η οποία υπάγεται στην αρμοδιότητα Οργανισμού Λιμένος, με βάση σύμβαση παραχώρησης που έχει κυρωθεί με το άρθρο 1 του νόμου 4597/2019, περιέχεται στον οικείο Οργανισμό Λιμένος μέχρι τη λήξη της οικείας Σύμβασης Παραχώρησης, κατά παρέκκλιση των ρυθμίσεων του νόμου 3891 / 2010, χωρίς να θίγεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΣΕ επί των ακινήτων αυτών.

Στην παρ. 2 προβλέπεται ότι ο οικείος Οργανισμός Λιμένος θα καταβάλλει στη ΓΑΙΑΟΣΕ αντάλλαγμα για το δικαίωμα διαχείρισης των ακινήτων, το οποίο υπολογίζεται σε άμεση συνάρτηση με το αντάλλαγμα που καταβάλλει ο οικείος Οργανισμός Λιμένος προς το ελληνικό δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου