Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση ΣΣ Λαρισαικός για την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

          Αυτό που συμβαίνει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την διοίκηση προς τους εργαζόμενους χαρακτηρίζεται με μία φράση " Η δημοκρατία και η αξιοπρέπεια βρίσκεται στον γύψο". 

           Πρώτον,  με απειλές για μηνύσεις  στην Επιθεώρηση Εργασίας του Πειραιά προς το μέλος του Προεδρείου του Σωματείου , κλήση σε απολογία μέλους του Προεδρείου που εργάζεται στην εταιρεία. 
           Δεύτερον,  προχώρησε σε απολύσεις τον Απρίλιο παρόλο που οι ανάγκες της εταιρείας επιβάλλουν το αντίθετο.  
          Τρίτον , κλίμα εκφοβισμού των  συναδέλφων  για τετράωρη στάση εργασίας στις 25/6/2020 και 
          Τέταρτον,   ο εκφοβισμός συναδέλφων στην επιλογή τους να επιλέξουν ποιο συνδικαλιστικό σωματείο θα τους εκπροσωπήσει.
           Κύριοι της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάρχουν συνάδελφοι που η έννοια της αξιοπρέπειας είναι πρώτη στον κώδικα αξιών τους και κυκλοφορούν ανάμεσα μας  με ψηλά το κεφάλι . Η έννοια της δημοκρατίας δεν θα εφαρμόζεται  αλά καρτ . Έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν αυτό που εκείνοι πιστεύουν ότι είναι πιο αξιόπιστο για εκείνους. Δεν θα επηρεαστούν από την τρομοκρατία και τα ταξίματα όπως κάποιοι που προσχώρησαν στον σχεδιασμό της διοίκησης για να επηρεάσουν την εκλογική διαδικασία στις 15-16-17/ 7/2020. Αυτοί άλλωστε έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του συνόλου των συναδέλφων. 
         Η αποπομπή του Διευθυντή Προσωπικού δικαιώνει τα καταγγελλόμενα από εμάς . Καλούμε τους πρόθυμους να σταματήσουν να απειλούν και να εκφοβίζουν τους συναδέλφους, αν τους έχει μείνει ψήγμα αξιοπρέπειας, διαφορετικά θα μας βρίσκουν απέναντι τους.  . Καλούμε την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να την απασχολεί μόνο η ανάπτυξη της εταιρίας , όπως είναι και υποχρέωση της  για να ανέβει το βιοτικό επίπεδο των συναδέλφων και να μην κάνει απολύσεις. 
         Η δημοκρατία είναι κατάκτηση του λαού και οι υγιείς σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν την φοβούνται. 

            
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου