Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Γιάννης Γρίβας : Αξιοσημείωτα

Συνάδελφοι 

Μελέτησα μετά προσοχής την ανακοίνωση της 01/07/2020 της Α.Α.Σ.Σ. η οποία με εξέπληξε, γιατί ως διαπιστώνεται από όσα εκθέτουν έχουν επιλεκτική μνήμη ή καλύτερα μνήμη χρυσόψαρου. Ώς αποδεικνύεται εκ των αναγραφομένων τους πρέπει να βρίσκονται σε
κατάσταση περιδίνησης και  μάλιστα σε βέρτικο λήθης. Συνεπώς θεωρώ αναγκαίο να ξαναφέρω στη μνήμη μου τα συμβάντα στο πρόσφατο παρελθόν. Να σας θυμίσω λοιπόν μερικές αλήθειες που είναι αδιαμφισβήτητες.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΗ:  Ποιος ήταν κυβέρνηση το 2010 που επέφερε διεθνή διασυρμό τόσο της                    χώρας (γραφειοκρατία, ανομία κλπ) όσο και του λαού(τεμπέληδες,  οκνοί, αντιπαραγωγικοί), που σε συνδυασμό με τις παρατυπίες της ΕΛΣΤΑΤ, αποτελούσε το μεγαλύτερο σκάνδαλο επιβαρύνοντας το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ. ΑΡΧΉ για μνημόνια . Άρα ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ –ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και εκτόξευση ανεργίας. Φτωχοποίηση του κοινωνικού συνόλου και των σιδηρ/κών.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Πότε διαχωρίσθηκε ο ΟΣΕ σε εφτά εταιρίες ; Μάλιστα είσαστε ένθερμοι υποστηρικτές στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας και της απελευθέρωσης της σιδ/κης αγοράς  που ήταν αναγκαίο, ως λέγατε, λόγω διευρωπαϊκών δικτύων και μάλιστα συνεχίζεται αυτή την αντίληψη.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΡΙΤΗ : Πότε έγιναν υποχρεωτικές μετατάξειs; Στείλατε πολλούς σιδηρ/κους σε νοσοκομεία , τοπική αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του ΟΣΕ. Επιπλέον πόσοι συνδικαλιστές μετατάγησαν σε κλάδους αιχμής, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ :  Πότε μπήκαν εργολάβοι στον ΟΣΕ ;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ: Πότε μπήκαμε στο ενιαίο μισθολόγιο, οπότε επήλθε μείωση των αποδοχών μας ;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΤΗ: Πότε υπεγράφη το PSI; Αποτέλεσμα νέα μνημόνια, νέα μείωση μισθών-συντάξεων, νέα επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου μας.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΒΔΟΜΗ: Εσείς βρίσκεστε σε αγαστή συνεργασία με ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ και αποδεικνύεται καθημερινά(συνέδριο ΠΟΣ-νέο σωματείο).
ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΓΔΟΗ:Ο διορισμός χωρίς την προκήρυξη θέσεων , κομματικών , από την διοίκηση του ΟΣΕ,  με το διευθυντικό δικαίωμα, και μάλιστα συνδικαλιστών σας;
AΛΗΘΕΙΑ ΕΝΑΤΗ: Στην κατάρτιση του νέου ΓΚΚ , ήταν εκπρόσωπος της ΠΟΣ, και μάλιστα σταθμάρχης! 
ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΚΑΤΗ: Τώρα θυμηθήκατε ότι οι Σταθμάρχες είναι προσωπικό υψηλής ευθύνης, όταν καταργούσατε την αλλαγή νύχτας δεν ήταν; 

Η καθεστωτική σας αντίληψη είναι πλέον καινοφανής , η λογική σας αποτελεί και είναι αποκύημα της λοβοτομής που έχετε υποστεί και προσπαθείτε να παραπληροφορήσετε τους Σταθμάρχες αλλά και το σιδ/κο κόσμο. Αυτά δεν περνούν πλέον, είστε παρελθόν!..
                                                                      17/07/2020
                                                                            ΓΡΙΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου