Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Νίκο, (ξανά) έχασες

Το στέκι της έλξης απευθύνεται στον 2ο την τάξη συνδικαλιστή της χώρας ως θεσμικό και άρα δημόσιο πρόσωπο. Στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ που πρωτοστάτησε στο να 

στηθεί νέο Σωματείο στον χώρο εργασίας του και είδε τα 2/3 των συναδέλφων να του γυρίζουν την πλάτη. 

Στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ που υπέγραψε τον Γενάρη του 2020 ότι δεν θέλει να τον εκπροσωπούν Σωματεία στην διαπραγμάτευση της ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση.
Στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ που είδε 100 και πλέον εργαζόμενους να απολύονται έμμεσα απο τον χώρο εργασίας του απο πέρυσι τον Ιούλιο και δεν έχει βγάλει κουβέντα για την Κυβερνητική πολιτική που πριμοδοτεί την ανεργία και όχι την εργασία.
Στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ που νομίζει ότι προσωποποιώντας τα προβλήματα στους χώρους εργασίας (για όλα φταίει ο...Ceo) και αποφεύγοντας να μιλήσει για τα όσα ψηφίζονται στα εργασιακά εδώ και 1 χρόνο,  θα αποφεύγει την συνδικαλιστική κριτική. Πόσο αφελείς θεωρεί τους εργαζόμενους; 
Στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ, που εκλέχτηκε με την ΔΑΚΕ σε αυτήν την θέση αλλά για να εκλεγεί ως αντιπρόσωπος για το επόμενο συνέδριο της ΠΟΣ (και άρα να ξαναεκλεγεί στην ΓΣΕΕ) χρειάστηκε να κατέβει σε κοινό ψηφοδέλτιο με την ΠΑΣΚ! 
Στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ που σε μια περίοδο που το συνδικαλιστικό κίνημα στην χώρα δοκιμάζεται, επέλεξε να διασπάσει το συνδικάτο ακόμα και μέσα στον χώρο εργασίας του, γεγονός μοναδικό πραγματικά ίσως και σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και όταν το επιχειρησιακό Σωματείο του χώρου, κάλεσε σε εγγραφή σε αυτό ΟΛΩΝ και με δέσμευση για άμεση διενέργεια εκλογών.
Στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ που στον χώρο εργασίας του υπάρχουν 500 συνάδελφοι χωρίς ΣΣΕ.
Στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ των 4 μνημονίων, της κατάργησης των ελεύθερων διαπραγματεύσων, της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ της  εκ περιτροπής εργασίας λόγω Covid-19, των χιλιάδων απολύσεων εν μέσω υγειονομικής κρίσης, της αναστολής συμβάσεων εργασίας, των τοπικών συμφώνων εργασίας του Αυγούστου του 2019, της κατάργησης της επεκτασιμότητας των Κλαδικών Συμβάσεων.
Στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ που εκλέχτηκε σε συνέδριο σε πολυτελές ξενοδοχείο που φύλαγαν δεκάδες αστυνομικοί-πάνοπλοι.
Στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ που μόνο που δεν  πανηγύρισε για το Νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων με άρθρο του.
Στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ που απέρριπτε - και με τρόπο μάλιστα ποταπό- αυξήσεις 150 Ευρώ το μήνα, όσες ο ίδιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΟΤΕ σε ΣΣΕ, ίσως και σε όλη την συνδικαλιστική του καριέρα! Και απέρριπτε όχι μόνο τα 150 Ευρώ το μήνα, αλλά ακόμα και να ξεκινήσει διαπραγμάτευση που ενδεχομένως θα αύξανε σημαντικά τα ποσά αυτά! 

Νίκο (ξανά) έχασες. Μετά το συνέδριο της ΠΟΣ, τώρα και αυτό.
Μόλις 1 στους 3 εργαζομένους στον χώρο εργασίας σου προσήλθε στην κάλπη στο Σωματείο στο οποίο ήσουν υποψήφιος και στο οποίο καλούσες όλους να συμμετέχουν. 
Σε τέτοια ανυποληψία έχετε οδηγήσει την ΓΣΕΕ. 
Τόσο σας εκτιμά ο πραγματικά εργαζόμενος. Ακούνε ΓΣΕΕ και τρέχουν να..ψηφίσουν οι νέοι εργαζόμενοι, είναι φανερό.
Σε τέτοια ανυποληψία  έχουν την κορυφαία συνδικαλιστική Οργάνωση της χώρας. 
Αυτοί που μοχθούν για το -πετσοκομμένο- μεροκάματο και που  δεν πληρώνονται με 100% την κανονική τους άδεια ενώ κάθονται στον καναπέ τους.

Τόση απαξίωση δεν την περιμέναμε ούτε εμείς Νίκο. Αυτή είναι η αλήθεια.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

ΥΓ. Και τώρα Γενικέ Γραμματέα της ΓΣΕΕ, που (ξανά) έχασες δεν υπάρχει το ΤΡΑΜ να σε διασώσει. Τώρα περιμένουμε ότι θα αναλάβεις την ευθύνη που ζήτησες και προφανώς θα σε καμαρώσουμε και Πρόεδρο στο "νέο"  δήθεν επιχειρησιακό Σωματείο, για αυτό φανταζόμαστε ήσουν υποψήφιος και για το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΥΓ 2 Γενικέ Γραμματέα της ΓΣΕΕ,  ποιος θα φανταζόταν ότι με την Νέα Δημοκρατία στο 45% θα αναγκαζόσουν να κατέβεις σε κοινό ψηφοδέλτιο με εκπροσώπους της ΠΑΣΚ για να επιβιώσεις συνδικαλιστικά. Ποιος θα φανταζόταν ότι με την Νέα Δημοκρατία στο 45%, στην εταιρεία που δουλεύεις ούτε 1 στους 3 εργαζόμενους δεν θα προσερχόταν στην κάλπη για να στηρίξει το δήθεν "νέο" Σωματείο και ότι θα ήσουν υποψήφιος σε ψηφοδέλτιο που δεν είχε το λογότυπο της ΔΑΚΕ στην κορυφή του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου