Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Επιβεβαίωσε το στέκι η ΠΟΣ για την ΣΣΕ στον ΟΣΕ

Ανακοίνωση της ΠΟΣ για την ΣΣΕ στον ΟΣΕ & ένα δικό μας σχόλιο.
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
Μετά την πρόταση της Διοίκησης του ΟΣΕ να υπογραφεί η υπάρχουσα Σ.Σ.Ε και για το έτος 2020, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών στην συνεδρίαση του Δ.Σ με συμμετοχή όλων των
σωματείων μελών της, αποφάσισε ότι προϋπόθεση αποδοχής και υπογραφής της ίδιας Σ.Σ.Ε είναι η δέσμευση για χορήγηση του επιδόματος θέσης αυξημένης ευθύνης στις βαθμίδες που υπολείπονται του ενιαίου μισθολογίου. (δηλ τομεάρχες –ομαδάρχες).
Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε μετά την ομόφωνη πρόταση των σωματείων μελών μας και με 14 ψήφους από τους 16 παρόντες του Διοικητικού Συμβουλίου, συνεκτιμώντας την κατάσταση λόγω COVID- 19, καθώς και τον κίνδυνο μίας νέας πιθανής αναζωπύρωσης του φαινομένου από τον Οκτώβρη . Διαφοροποιήθηκαν οι 2 συνάδελφοι της ΔΕΣΚ-Σ, οι οποίοι ψήφισαν την δική τους πρόταση για διεκδίκηση όλου του πλαισίου σύμβασης που ζητούσαμε με το εξώδικο μας στο τέλος του προηγούμενου χρόνου.
Συνάδελφοι,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σηματοδοτεί την
ενότητα όλων των σιδηροδρομικών καθώς εκπροσωπεί όλα τα σωματεία του σιδηροδρόμου. Πολλές φορές ένθεν και ένθεν οι εργοδότες προσπάθησαν να διασπάσουν αυτή την ενότητα βάλλοντας κατά της Π.Ο.Σ, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.
Η διασπορά όμως ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο από τους γνωστούς ‹‹επαναστάτες του πληκτρολογίου›› ποια συμφέροντα άραγε εξυπηρετεί; Είναι πλέον πασιφανές και στον πιο αδαή ότι η τακτική αυτή έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια μιας δήθεν συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης, που συντηρείται σκοπίμως προκειμένου να υποκρύπτει τους λόγους μίας υπάρχουσας διαχείρισης της διοικητικής εξουσίας.
 Κανείς πλέον δεν πείθεται ότι αυτά γίνονται για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων .
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με υπευθυνότητα καλεί όλους τους συναδέλφους να διαφυλάξουν την ενότητα των σιδηροδρομικών ανεξαρτήτου εταιρείας, μέσα από τα θεσμικά συνδικαλιστικά τους όργανα γιατί μόνο μέσα από αυτόν τον δρόμο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στο μέτρο του δυνατού, την δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται στον σιδηρόδρομο, αλλά και τις δυσμενείς επιπτώσεις του παγκόσμιου lockdown λόγω COVID-19.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.


Δικό μας σχόλιο για την ανακοίνωση 
Στην δημοκρατία συνάδελφοι της ΠΟΣ υπάρχει ο σεβασμός στην άλλη άποψη.
Δικαίωμα σας να υπογράφετε 0+0= επίδομα ευθύνης το 2021.
Δικαίωμα σας αυτή η απόφαση να λαμβάνετε με ψήφους  14 υπέρ σε σύνολο 27 μελών της Διοίκησης , που συνιστούν οριακή πλειοψηφία. Την απόφαση ζήτησαν ΠΑΣΚ κ ΔΑΚΕ που είχαν στείλει κ ανάλογη επιστολή μερικές μέρες πριν στην Διοίκηση του ΟΣΕ.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας να σας ΚΡΙΝΟΥΜΕ.
Τις υποδείξεις σε άλλους και όχι στο στέκι της έλξης.
Δηλώνετε διατεθειμένοι να υπογράψετε το απόλυτο μηδέν για το 2020 για 1200 εργαζόμενους στον ΟΣΕ αρκεί να λάβετε δέσμευση για το επίδομα ευθυνης σε ομαδάρχες - τομεάρχες.

Απαντήστε μας λοιπόν
Ποια δέσμευση να δοθεί.
Από ποιον.
Με ποιο τρόπο.
Και με βάση πιο Οργανόγραμμα.

Λίγα τα λόγια σας λοιπόν.
Εσείς που αποδεχτήκατε συνταξιούχους σε θέσεις ευθυνης στον ΟΣΕ το φθινόπωρο του 2019 μιλάτε για υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων; Λίγη τσίπα δεν έχετε ;
Λίγα τα λόγια σας γιατί πιο γελοία ηγεσία δεν ξανά υπήρξε ποτέ στην ΠΟΣ.
Αυτά τα καραγκιοζιλίκια με τέτοιου είδους ανακοινώσεις είναι πρωτοφανή και έχουν ονοματεπώνυμο οι εμπνευστές τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου