Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Μειώνει τον αριθμό συνδικαλιστών η ΠΕΠΕ


Με μεγάλη συμμετοχή μηχανοδηγών συνεχίστηκαν οι συνελεύσεις του Σωματείου μας αυτήν την εβδομάδα σε Πάτρα και Κιάτο. Ένα απο τα θέματα που αποφασίζουν οι μηχανοδηγοί είναι και 

η μείωση του αριθμού των συνδικαλιστών μέσα απο την αλλαγή του Καταστατικού καθώς πλέον το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων θα αποτελείτε απο 14 μέλη, 6 λιγότερα απο σήμερα.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση των μηχανοδηγών για πλέον ευέλικτα σχήματα και κατανεμημένους ρόλους στο συνδικάτο, αφού ο σημερινός αριθμός του προσωπικού απέχει κατά πολύ απο αυτόν του 1996 όταν και τα μέλη του ΣτΑ είχε αποφασιστεί να είναι 20.
Η ΠΕΠΕ η οποία αριθμεί πλέον πέραν των 290 μελών αποτελείτε απο 11 μελές ΔΣ με το σύνολο του να εργάζεται καθημερινά επί των αμαξοστοιχιών, ασκώντας παράλληλα τα συνδικαλιστικά καθήκοντα του.
Οι συγκρίσεις μοιραίες με τις αποφάσεις επαγγελματιών του συνδικάτου στην χώρα, όπου δημιουργούν νέο Σωματείο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να βολευτούν τα ίδια πρόσωπα και σε νέες συνδικαλιστικές καρέκλες.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

3 σχόλια:

  1. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΑ.ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 4 ΓΙΑ ΔΟΥΛΙΑ - ΜΙΑ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΟ 2534 .ΣΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΕΣ.- 2 ΡΕΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΑ -ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ; - ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΤΑΩΡΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ- ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την ευκαιρία αυτή, από τον ανώνυμο φίλο, ας αποκατασταθεί και η αλήθεια.
    Στα 2 ρεπό θα προσθέσεις συνάδελφε και τις 4 μέρες συνδικαλιστικης άδειας, που στο τέλος του μήνα μετατρέπονται συνήθως σε ρεπό.
    Δεν είμαι διατεθειμένος να νομιμοποιησω τις αλλαγές στον 1264 καταργώντας τις συνδικαλιστικές απαλλαγές.
    Συνεχίζοντας θα πρέπει να προσθέσεις και τις 5 μέρες κανονικης αδειας, ο κλάδος μας είναι ο μοναδικός στον σιδηρόδρομο που λαμβάνει κανονικά τις θερινές του άδειες χάρη στην δράση του Σωματείου και τις 100 προσλήψεις των τελευταίων χρόνων.
    Τέλος κ όσον αφορά τα εμπορικά κ την νύχτα, επειδή έχω επιλέξει να εργάζομαι όλες τος βάρδιες χωρίς καμία εξαίρεση και όλα τα τρένα χωρίς επίσης καμία εξαίρεση, είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι όταν εργάζομαι νύχτα αυτό συνηθως γίνεται σε αργίες επειδή τις καθημερινές τα πρωινά με βρίσκει κανείς στο γραφείο του σωματείου για τα θέματα του κλάδου.
    Γενιδουνιας Κώστας
    ΥΓ Είμαι όντως πολύ δυνατός, τόσο που απαντάω σε ανώνυμες -ανορθόγραφες κακοήθειες.. Γράψε επώνυμα, άλλωστε γνωριζόμαστε μεταξύ μας καλά και δεν είναι δύσκολο να φανταστώ ποιος θα έγραφε όλα αυτά (εκτός από γραφικούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή