Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Σε 5 χρόνια οι Βούλγαροι ανακαίνισαν το σιδηροδρομικό τους δίκτυο (video). Οι συγκρίσεις με την Ελλάδα μοιραίες *

Svilengrad vs Δίκαια...
* Απο τον συνάδελφο Τριαντάφυλλο Σελερίδη, μηχανοδηγό στην ακριτική Αλεξανδρούπολη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή που συνοδεύετε απο video που αποκαλύπτει την σημασία που δίνουν οι γείτονες στον σιδηρόδρομο. Απογοήτευση και μόνο,όταν συγκρίνεται η κατάσταση με την Ελλάδα,που αποτελεί και την πύλη εισόδου της Ε.Ε...... Διαβάζουμε: Από τότε που κάποιοι αποφάσισαν να εξυγιάνουν και να εκσυγχρονίσουν τον σιδηρόδρομο  πέρασαν περισσότερα από πέντε χρόνια. Το ίδιο περίπου διάστημα ξεκίνησαν και οι γείτονες μας Βούλγαροι
και Τούρκοι να αναβαθμίσουν την μεταξύ τους σιδηροδρομική σύνδεση. Πριν από πέντε χρόνια λοιπόν, για να κατασκευαστούν κάποιες γέφυρες στο Τουρκικό έδαφος, όλα τα φορτία από Ευρώπη προς Τουρκία και Ασία τα περάσαμε από το Ελληνικό έδαφος  μέσω Πυθίου. Μεγάλα χορταστικά τραίνα Oι Τούρκοι  ανακαίνισαν  και ηλεκτροδότησαν την γραμμή τους και ταυτόχρονα κατασκεύασαν ένα υπερσύγχρονο λιμάνι για Containers στην Ραιδεστό, το Barbaros Asyaport. Οι Βούλγαροι μετά από λίγο ξεκίνησαν την πλήρη ανακαίνιση του σταθμού και των εγκαταστάσεων του σταθμού Svilengrad, κάνοντας ταυτόχρονα και ηλεκτροκίνηση μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία, αλλά και την Ελλάδα, αν και το δικό μας δίκτυο δεν διαθέτει ηλεκτροκίνηση. Από τότε δεν είχαμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των έργων, λόγω του ότι κάποιοι αποφάσισαν να διακόψουν την σιδηροδρομική σύνδεση με τις γειτονικές χώρες. Πρόσφατα προφανώς λόγω του κλεισίματος της γραμμής από Δράμα μέχρι Ξάνθη μας εδόθη εντολή να πάμε στο Svilengrad για να παραλάβουμε φορτίο. Μην φανταστείτε κανένα μεγάλο τρένο. Ένα βαγόνι, μια ξυλεία. Μέσα με τα τσαρούχια.

  Ένα πολύ σοβαρό θέμα ασφάλειας που προκύπτει, είναι ότι το προσωπικό του ΜΑ δεν έχει κάνει καμία εκπαίδευση για ηλεκτροκινούμενα δίκτυα. Λόγω του κλεισίματος της δικιάς μας γραμμής μέχρι Ξάνθη, προβλέπεται τα φορτία να γίνουν περισσότερα από το Svilengrad. Για τον λόγο αυτό πρέπει να λειφθεί μέριμνα για την άμεση εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα ασφάλειας ηλεκτροκίνησης και  φωτοσήμανσης. Παλαιοτέρα είχε έλθει κλιμάκιο Βούλγαρων στην Αλεξ/πολη, έκανε σεμινάρια με εξετάσεις και έδωσε πιστοποίηση σε όσους έμπαιναν μέσα.

  Το Svilengrad ήταν ένας τερματικός σταθμός υποβαθμισμένος, με παλαιές εγκαταστάσεις και υποδομές. Περίπου τριτοκοσμικές σαν τις δικές μας.
Μπαίνοντας λοιπόν στην Βουλγαρία, νιώσαμε ευχάριστη έκπληξη, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη απογοήτευση για το δικό μας χάλι. Η γραμμή ανακαινισμένη με ηλεκτροκίνηση, περιφραγμένη και καθαρή μέχρι τα σύνορα μας. Φωτοσήμανση και τηλεδιοίκηση. Περιτυπώματα  ψεκασμού απολύμανσης για τα εισερχόμενα φορτία. Μεγάλες ράμπες φόρτωσης εμπορευμάτων και αυτοκινήτων. Αερογέφυρες πεζών, ασανσέρ για ΑΜΕΑ, και γενικά ότι χρειάζεται ένας σύγχρονος εμπορικός και επιβατικός σταθμός.
Και μη νομίσετε ότι τα έκαναν οι Γερμανοί ή άλλοι βόρειοΕυρωπαίοι. Κοινοπραξία μιας εταιρίας από FYROM με την ΤΕΡΝΑ ήταν οι κατασκευαστές του έργου.
Επιστρέφοντας στα Δίκαια, αντικρίσαμε πάλι την δική μας σκληρή πραγματικότητα.
Χρόνια τώρα, εξαγγελίες και παχιά λόγια. Εγκαταστάσεις που ρημάζουν. Εγκατάλειψη και θλίψη. Έρημο τοπίο. Η ανάπτυξη άργησε να έρθει. ΄Ή μάλλον πέρασε από δίπλα μας. Κρίμα……



Σελερίδης Τριαντάφυλλος 

2 σχόλια:

  1. Για να τονίσω την ανάγκη της εκπαίδευσης του προσωπικού θα ήθελα να θυμίσω στους παλαιούς και να μάθουν οι νέοι, ότι πρίν απο τριάντα περίπου χρόνια, χωρίς να έχουμε ηλεκτροκίνητο δίκτυο, είχαμε δύο νεκρούς απο ηλεκτροπληξία στον σταθμό Γευγελής. Στην μνήμη λοιπόν του θερμαστή Αθ. Ρώσιου και του μηχανοδηγού Κυρ. Σίσκου που απο άγνεια κινδύνου έχασαν την ζωή τους πάνω στην ΜLW 509. Για την εγληματική ανευθυνότητα των τότε υπεύθυνων δεν τημωρήθηκε κανένας.

    Τριαντ. Σελερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η είσοδος Δικαίων μου θύμισε το τραμ του Περάματος, που πρόλαβα ωε αρχαίος. Η δική μας γραμμή είναι πιο κοντά στη φύση, τι να τις κάνουμε φαραωνικές εγκαταστάσεις; Οι γείτονες είναι άσχετοι με το σιδηρόδρομο, επενδύουν σε πεθαμένα πράγματα, καιρός να έρθει ένας Μάνατζερ με βοηθό ένα Διευθυντή, να στρώσει την κατάσταση. Δεν πιστεύω οι γείτονες να διαθέτουν ακόμα παρωχημένες και αντιπαραγωγικές υπηρεσίες όπως κλινοθέσια και κλινάμαξες, τοπικά τραίνα κλπ. Αν ναι, επιγόντως να προσλάβουν τους ειδικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή