Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Μπήκε ο Νοέμβρης,στην αναμονή ακόμη για την απόφαση του Ελεγκτικού για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μιας και μπήκε ΚΑΙ ο Νοέμβριος (καλό μήνα σε όλους, συναδέλφους και αναγνώστες)είναι καιρός εδώ στο στέκι της έλξης, να ευλογήσουμε τα γένια μας όταν λέγαμε στο τέλος Ιουλίου ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενδέχεται να καθυστερήσει και πως τα πράγματα δεν είναι τόσο
προφανή όσο παρουσιάζονται.

Οι προφήτες που είδαν Ιταλούς παρατηρητές στην Καρόλου απο τις αρχές Αυγούστου έπεσαν έξω,ενώ μαράθηκαν και οι ανθοδέσμες όσων περίμεναν με αυτές στην είσοδο τα νέα αφεντικά και τον παρατηρητή για να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους.
Αλγεινή εντύπωση δε , μας προκάλεσε η πληροφορία ότι στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζήτησαν (τους δόθηκε η δυνατότητα ;) να μάθουν Ιταλικά με χρήματα της εταιρείας -και το αίτημα εγκρίθηκε-για να συνομιλούν στην μητρική γλώσσα με τα νέα αφεντικά.Ευτυχώς δεν αφορά την έλξη το θέμα.
Κάποιος γελώντας  πάντως μας είπε ότι ,οι Ιταλοί μπορούν να φέρουν και δικά τους στελέχη για να μην δυσκολεύονται στην επικοινωνία(ΑΝ αυτό είναι το πρόβλημα...)
Εκτέθηκαν και οι συνδικαλιστές που στην επιχειρηματολογία τους ενέταξαν την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος για να μην προχωρά τίποτα στην εταιρεία κ να παραμείνουν όλα ως έχουν.(για προφανείς λόγους).
Ενδεικτικό είναι ότι στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΟΣ με τα Σωματεία για το Οργανόγραμμα κάποιοι επιχειρηματολόγησαν με αυτό το ζητούμενο. Ότι δηλαδή η πληροφόρηση τους έλεγε ότι χτες θα είχε λήξει το θέμα και μετά δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα.Τα ίδια που έλεγαν τον Αύγουστο για τον Σεπτέμβριο, τον Σεπτέμβριο για τον Οκτώβριο κτλπ
Η ουσία είναι ότι εμείς επιβεβαιωθήκαμε όταν γράφαμε ότι δεν είναι τόσο απλή η υπόθεση.
Κυρίως γιατί αυτή συνδυάζεται με την διαγραφή των λεγόμενων "Κρατικών Ενισχύσεων" και απαιτεί και σειρά άλλων ενεργειών.
Με λίγα λόγια.
Η έγκριση της ιδιωτικοποίησης απο το Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί να έρθει και σήμερα μπορεί και αύριο μπορεί και τον Δεκέμβριο,πράγμα που θα  σημαίνει ότι η ιδιωτικοποίηση πάει για την Άνοιξη του 2017.
Και φυσικά όλα αυτά σε συνδυασμό με το θέμα της ΕΕΣΣΤΥ.
Όσοι επένδυσαν αγοράζοντας ανθοδέσμες για τους Ιταλούς όντας ενθουσιασμένοι για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ας ξανασκεφτούν ποιους πίστεψαν (συστημικά ΜΜΕ).
Εντός της εβδομάδας και μετά την χτεσινή διαβεβαίωση της Διοίκησης για την τοποθέτηση του προσωπικού σε έδρες, Υπηρεσίες, τμήματα και την προκήρυξη των κενών θέσεων ευθύνης πρέπει να λήξει το θέμα του Οργανογράμματος.
Οι οποίες διαφωνίες του κινήματος πρέπει να καταγραφούν και στην σημερινή διαβούλευση να γίνει προσπάθεια για να περάσουν στην πρόταση της Διοίκησης.
Οι εργαζόμενοι θα κρίνουν και την προσπάθεια των συνδικαλιστών και τις απόψεις τους αλλά και την εξασφάλιση που θα έχουν με την τοποθέτηση τους σε έδρες, μετά απο πολλά χρόνια.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

3 σχόλια:

  1. ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε ότι έχουμε χάσει. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΙΝ Η ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή