Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Αχαία: 2 Σιδηροδρομικά έργα αλλάζουν τον τομέα των μαζικών μεταφορών

Νέα σιδηροδρομικά έργα έρχονται να αλλάξουν την όψη της Πελοποννήσου. Η σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα – Πύργος, ο προαστιακός Πάτρα – Αχαγιά και το θεματικό τρένο Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία είναι τα μεγάλα έργα που έρχονται και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα
και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Σιδηροδρομική σύνδεση Πάτρας – Πύργου

Ο ΟΣΕ υλοποιεί τις μελέτες, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το επόμενο δίμηνο. Στις μελέτες περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση των σταθμών στους οποίους θα σταματά το τρένο.

Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ. Από αυτά, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προβλέψει τα μισά στο πρόγραμμά της, ενώ το υπόλοιπο ποσό αναμένεται να διασφαλιστεί από πόρους ευρωπαϊκούς συναρμόδιων Υπουργείων. Για το σκοπό αυτό, ο περιφερειάρχης έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία.

Αναβάθμιση της γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία

Η περιφέρεια έχει ήδη εκδώσει Πρόσκληση για ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται δε, για ένα έργο που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία.

Όπως συμφωνήθηκε, θα κατατεθούν τρεις προτάσεις

Η πρώτη, θα υποβληθεί από τον ΟΣΕ μέχρι 15 Νοεμβρίου 2018 και αφορά την ανακαίνιση – εκσυγχρονισμό των γραμμών και την ασφάλεια του δικτύου.
Η δεύτερη θα υποβληθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ και αφορά την ανακατασκευή σταθμών.
Η τρίτη αφορά το οπτικοακουστικό, πληροφοριακό υλικό και θα υποβληθεί επίσης από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, άμεσα.

Προβλέπονται ανακατασκευές στη σιδηροδρομική υποδομή (γραμμή και αφύλακτες διαβάσεις), στην ανακατασκευή κτιρίων του Σταθμού Πύργου και στον περιβάλλοντα χώρο και στον σταθμό της Ολυμπίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Προαστιακός Πάτρα – Κάτω Αχαΐα

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο τετράμηνο του 2019. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η εργολαβία που αφορά τα τεχνικά μέρη της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής, αποβάθρων και τεχνικών, στη μετρική γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Προβλέπεται η ανακατασκευή ορισμένων ισόπεδων διαβάσεων, όπως και η κατασκευή και διαμόρφωση οκτώ στάσεων.
Μάλιστα, σε κάθε στάση προβλέπεται η διαμόρφωση αποβάθρας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής κεκλιμένων διαδρόμων πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα, της τοποθέτησης στεγάστρων, εξοπλισμού καθώς και ηλεκτροφωτισμού.

Επίσης, θα εγκατασταθούν νέα αυτόματα συστήματα ισόπεδων διαβάσεων και θα αποκατασταθεί η λειτουργία των σημερινών.

Πρόκειται για την εργολαβία που έγιναν παρεμβάσεις στη γραμμή και τους σταθμούς και παρότι το έργο ταλαιπωρήθηκε από καθυστερήσεις τελικά φτάνει στο σημείο ολοκλήρωσης. Να θυμίσουμε ότι το έργο ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου 2016 με αρχικό ορίζοντα τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017.

www.achaianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου