Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Τη Δευτέρα 29/10/2018 η Κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην υπογραφή της κατάπτυστης σύμβασης «πώλησης» της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ανήκει πλέον στην Ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane. 

Προχώρησε χωρίς κανένα ενδοιασμό, δείχνοντας πόσο αδίστακτη είναι όταν πρόκειται να υλοποιήσει τις απαιτήσεις των μονοπωλίων για κερδοφορία ξεπουλώντας μία από τις λίγες δημόσιες στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και εθνικού πλούτου την ΕΕΣΣΤΥ (Εργοστάσια και Μηχανοστάσια συντήρησης και επισκευής σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού).
Στην υλοποίηση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει συμμάχους όλα τα αστικά κόμματα αλλά και τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό. Εξάλλου τις ίδιες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων των προηγούμενων Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνέχισε να υλοποιεί και με καλύτερο τρόπο.
Είναι γνωστός ο συμβιβασμός του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ) αλλά ακόμη πιο βρώμικος είναι ο ρόλος του νέου (ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ) που εκτός από ντίλερ και διαφημιστική εταιρεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρωτοστάτησε με τους συνδικαλιστές του να γίνουν 75 μετατάξεις Τεχνιτών της ΕΕΣΣΤΥ στον ΟΣΕ, προϋπόθεση που έθεταν οι Ιταλοί, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν το λεγόμενο «μισθοδοτικό κόστος».
Ωμή και προκλητική ήταν η παρέμβαση και του αρμόδιου Υπουργού Μεταφορών -Υποδομών κ.Σπίρτζη που «έτρεξε» με υπουργική απόφαση να ικανοποιήσει την απαίτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μείωση του αριθμού των εργαζομένων της ΕΕΣΣΤΥ.
Λίγες ημέρες πριν η Κυβέρνηση «τρέχοντας» με αποφασιστικότητα τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου για μετατροπή της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κόμβο, πήγε προς ψήφιση στη Βουλή την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του εμπορευματικού κέντρου του Θριάσιου στην Κοινοπραξία «ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. – Goldair Cargo» εκποιώντας ακόμα ένα κομμάτι σιδηροδρομικής δημόσιας περιουσίας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 
Την ίδια στιγμή το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, προβλέπει για μία ακόμα φορά γονάτισμα του λαού και ταυτόχρονα σημαντική μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις. Αυτή είναι η πραγματική έννοια της «κανονικότητα» και της «ανάπτυξης» που προπαγανδίζει η Κυβέρνηση.
Τα ψίχουλα που τάζουν Κυβέρνηση αλλά και Αξιωματική Αντιπολίτευση μπροστά στην προεκλογική περίοδο δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

.  /  .
Ταυτόχρονα, κλιμακώνεται και η επίθεση Κυβέρνησης – Τραπεζών ενάντια στη λαϊκή κατοικία και τα χρεωμένα νοικοκυριά με μπαράζ πλειστηριασμών, αλλά και με βιομηχανία διώξεων σε όσους αντιστέκονται.
Παράλληλα, η πολιτική «αναβάθμισης» της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ σημαίνει και αναβάθμιση των κινδύνων για το λαό αφού η χώρα, οι υποδομές της, οι Ένοπλες Δυνάμεις της εμπλέκονται ακόμα περισσότερο στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων οι οποίοι δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς. 
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι πολιτικές αυτές δεν ανατρέπονται με ευχολόγια, με αγωγές, με «άραγμα στον καναπέ». Για εμάς του εργαζόμενους, ένας δρόμος υπάρχει. Ο ΔΡΟΜΟΣ της ταξικής οργάνωσης και συλλογικής διεκδίκησης. Αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών που επιβάλλουν τα μονοπώλια και το κεφάλαιο χρησιμοποιώντας τα αστικά κόμματα, και τις κυβερνήσεις ως υπηρετικό προσωπικό. 

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης έμμεσης και άμεσης, ενάντια στην παράδοση των σιδηροδρομικών μεταφορών, του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους. 
Καμία συνθηκολόγηση με τα ελάχιστα και τη χαμοζωή. Μόνο η δική μας πάλη, μπορεί να ανατρέψει τις σοβαρές αντιλαϊκές πολιτικές. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στην πανελλαδική απεργία στις 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 για να δυναμώσουμε την ταξική πάλη, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές. 
Γενική Σ.Σ.Ε. με όχι κάτω από 751 ευρώ.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών – αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρων και μνημονίων. 
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους – παραμονή των μαθητών μετά το τέλος της μαθητείας. 
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
Δημόσια καθολική, υποχρεωτική, κοινωνική ασφάλιση.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.
Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ στις 10.30’ π.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Με ταξικούς & αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου