Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 100% της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, 100% θυγατρική της Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 22 εκατ. ευρώ από
τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρη Ξενόφο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Φίλιππο Τσαλίδη.
 Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών (SPA) υπογράφεται κατόπιν της έγκρισης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. 
Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρης Ξενόφος δήλωσε σχετικά: 
«Μετά την επιτυχή προσέλκυση διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και την επακόλουθη αναβάθμιση των λιμενικών τους εγκαταστάσεων, αλλά και την ανάταξη των οδικών αξόνων που έχει προηγηθεί στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, η αναβάθμιση του ελληνικού σιδηρόδρομου που εδραιώνεται με την σημερινή υπογραφή ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας ως κόμβο μεταφορών και διαμετακομιστικού εμπορίου. Είμαστε σίγουροι ότι και στην περίπτωση της ΕΕΣΣΤΥ θα επαναληφθούν τα θετικά αποτελέσματα που ήδη είναι ορατά στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά το πέρασμα της στην Ferrovie Dello Stato Italiane».
 Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης ανέφερε: 
«Αναμφισβήτητα είναι μια σημαντική εξέλιξη για το πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, καθώς διασφαλίζει την αναβάθμιση του ρόλου και την περαιτέρω ανάπτυξη της ΕΕΣΣΤΥ. Τα εύσημα ανήκουν πρωτίστως σε όλους εκείνους που πίστεψαν στο έργο αυτό και κατέστησαν δυνατή την σημερινή υπογραφή και ιδιαίτερα στα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία υλοποιούν την στρατηγική του Ταμείου για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υποδομών της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου