Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Εξώδικο της ΠΟΣ στον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ, Γενιδούνια Κώστα !

Προσθήκη λεζάντας
Έχουν χάσει την ψυχραιμία τους στην Κάνιγγος και πραγματικά προχωρούν σε κινήσεις πανικού.
Σήμερα το πρωί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών κοινοποίησε εξώδικο (!!) στον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ, Γενιδούνια Κώστα και μέλος του ΔΣ της για..
ανάρτηση του στα social media γύρω απο την λειτουργία της Ομοσπονδίας!
Δεν είναι η πρώτη φορά που η παρέα της Κάνιγγος χρησιμοποιεί την σφραγίδα της ΠΟΣ για να επιλύσει ζητήματα που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα,αποδεικνύοντας ότι μόνο πολιτικές και συνδικαλιστικές δεν είναι πλέον οι αντιπαραθέσεις με τον Πρόεδρο του Σωματείου μηχανοδηγών.
Είναι τουλάχιστο οξύμωρο, αν όχι πρωτοφανές, αυτό που έχει κάνει η παρέα της Κάνιγγος τα τελευταία 3 χρόνια, χωρίς όμως κανένα απο αυτά τα ζητήματα να αφορά τους σιδηροδρομικούς που παρακολουθούν με πραγματική θλίψη την συνεχή και καθημερινή απαξίωση της ΠΟΣ.
Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΠΟΣ τον τελευταίο χρόνο, εχει αποστείλει εξώδικο στο μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας Καλαμάρα Αποστόλη και  εξώδικο στο Σωματείο μας ζητώντας -εν είδος χωροφύλακα- τα πρακτικά της συνεδρίασης απο  ΔΣ του Σωματείου!
Κανείς δεν ξεχνά δε και την δικαστική διαμάχη του Προέδρου της ΠΕΠΕ με κορυφαίο συνδικαλιστή της χώρας, πριν τις εκλογές του Σωματείου μας, που τελικά έληξε άδοξα για αυτόν που επέλεξε να μεταφέρει την συνδικαλιστική αντιπαράθεση στις δικαστικές αίθουσες.
Σήμερα είχαμε το πρωτοφανές, AYTH η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών να κοινοποιεί εξώδικο σε μέλος του ΔΣ της και Πρόεδρο Σωματείου που εκπροσωπεί.
Μάλιστα, έχοντας πλήρη επίγνωση της υπόθεσης, είναι βέβαιο ότι θα ταρακουνήσει τον σιδηροδρομικό κόσμο, μόλις μαθευτούν οι λεπτομέρειες της .
Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός,  "λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του".

Ήδη ο συνάδελφος Γενιδούνιας - και όχι μόνο- έχει ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία απο την ΠΟΣ η οποία αν έχει το θάρρος της υπογραφής του εξωδίκου, θα πρέπει να το γνωστοποιήσει στον σιδηροδρομικό κόσμο ΑΜΕΣΑ, όπως κάνει για άλλες επιστολές της.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ, συνάδελφος Γενιδούνιας, σε επικοινωνία του μας είπε ότι, οι σιδηροδρομικοί 5 χρόνια τώρα παρακολουθούν το κακοπαιγμένο έργο της συμμαχίας των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ (και της ουράς του ΠΑΜΕ που δεν πέρνει θέση για τον κατήφορο της ΠΟΣ, γιατί προφανώς αυτός τον εξυπηρετεί), να  χρησιμοποιούν τον θεσμό της Ομοσπονδίας για να λύνουν με τον τρόπο αυτό διαφορές που προκύπτουν απο πολιτικές - συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις.
Η μεταφορά συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων σε δικαστικές αίθουσες και η κοινοποίηση εξωδίκων, αποτελεί δείγμα του αδιεξόδου της ΠΟΣ, που δεν έχει τίποτα να πεί σε συνδικαλιστικό λόγο και κανένα επιχείρημα να αντιπαραθέσει στην κριτική που δέχεται, όσο σκληρή και αν είναι αυτή.
 Και η αλήθεια για την συνδικαλιστική ανυπαρξία της, είναι δεδομένη και γνωστή σε όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο.
Αντί να στέλνει  ΑΥΤΗ η ΠΟΣ εξώδικα στο Σωματείο των μηχανοδηγών, σε εμένα και σε μέλη του ΔΣ μας, νομίζοντας ότι θα μας...τρομοκρατήσει  ας ασχοληθεί επιτέλους με τα προβλήματα των σιδηροδρομικών.
Γιατί τελικά 5 χρόνια τώρα,ΑΥΤΗ η ΠΟΣ το μόνο που έχει πραγματικά πετύχει είναι να δημιουργεί συνεχώς κύκλους εσωστρέφειας και έντασης για να κρύψει την συνδικαλιστική της ανυπαρξία.

Αν έχουν το θάρρος οι υπογράφοντες το εξώδικο, ας το κοινοποιήσουν στους σιδηροδρομικούς , όπως και όλες τις επιστολές που ενυπόγραφα έχω καταθέσει εδώ και μήνες για την λειτουργία της Ομοσπονδίας, κατέληξε.

Απο κει και πέρα, σύντομα θα δούμε τελικά ποιος θα απολογηθεί και γιατί!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου