Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Κ. Γενιδούνιας : Αποκατάσταση της αλήθειας για το εξώδικο της ΠΟΣ

Ανακοίνωση του Προέδρου του Σωματείου μας που ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω απο την διαμάχη με την πλειοψηφία της ΠΟΣ.
Συνάδελφοι,συναδέλφισες,
Μετά απο ένα κύκλο επιστολών γύρω απο θέμα που έχει προκύψει με την λειτουργία της Π.Ο.Σ. είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω το τοπίο ,αναφέροντας τα γεγονότα και αποκαθιστώντας την αλήθεια.Αναλυτικά > 
Δεν είναι η πρώτη φορά που τον τελευταίο χρόνο, κοινοποιούνται εξώδικα προς το πρόσωπο μου, την παράταξη ακόμα και το Σωματείο που εκπροσωπώ.
Η αρχή έγινε στις αρχές του 2018, με το εξώδικο του ελάσσον Προέδρου της ΠΟΣ συναδέλφου Παρασκευόπουλου προς τον συνάδελφο Καλαμάρα, μέλος της +ΣυνΕξέλιξης και του ΔΣ του Σωματείου μηχανοδηγών (απαντήθηκε), ακολούθησε εξώδικο και πάλι απο τον Πρόεδρο της ΠΟΣ προς το Σωματείο μας, ζητώντας ..τα πρακτικά συνεδρίασης (!),- φυσικά ποτέ δεν του δόθηκαν ούτε απαντήθηκε η πρόκληση αυτή-,στην συνέχεια ήρθαν την Τρίτη του Πάσχα και 10 μέρες πριν τις εκλογές στους μηχανοδηγούς, τα ασφαλιστικά μέτρα του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ  Νίκου Κιουτσούκη,ενάντια στο πρόσωπο μου και την +ΣυνΕξέλιξη (κατ έπεσαν πανηγυρικά), ενώ ο κύκλος των εξωδίκων ολοκληρώθηκε - μέχρι στιγμής τουλάχιστο- με την πρωτοφανή μεθόδευση της πλειοψηφίας της ΠΟΣ να κοινοποιήσει εξώδικο σε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, για ανάρτηση μου στο ...facebook, απαιτώντας μάλιστα να την "κατεβάσω" άμεσα.

Η επίμαχη ανάρτηση και η αλήθεια 

Η πλειοψηφία της ΠΟΣ, μου  κοινοποίησε εξώδικο επειδή στο facebook έγραψα  "Μίλησε αυτή η ΠΟΣ μαθαίνω για σεβασμό στις πλειοψηφικές απόψεις. Αυτή η ΠΟΣ που δημοκρατικά ψηφισμένη απόφαση Σωματείου την αμφισβήτησε καταγγέλλοντας την μέχρι ττο Υπουργείο Εργασίας! Είναι τόσο ξεδιάντροποι που θα έπρεπε να ντρέπονται που θυμήθηκαν τον σεβασμό ! Σεβασμό σε τι άραγε ; Ακόμα κ στα οικονομικά στην τελευταία συνεδρίαση , αλλά γράφανε στα χαρτιά ΑΛΛΑ πληρώνανε σε συγγενείς με τον ίδιο κωδικό . Η σαπίλα & οι απειλές αυτής της ΠΟΣ , όχι μόνο δεν τρομάζουν κανέναν, αλλά αντίθετα πεισμώνουν ακόμα πιο πολύ όσους επιθυμούν οσο τίποτε - και είναι παρα πολλοί πλέον - την ανατροπή τους ...."

Το εξώδικο αφορούσε κυρίως την φράση " Ακόμα κ στα οικονομικά στην τελευταία συνεδρίαση , αλλά γράφανε στα χαρτιά ΑΛΛΑ πληρώνανε σε συγγενείς με τον ίδιο κωδικό"

Aυτό το απόσπασμα η πλειοψηφία της ΠΟΣ και οι κατευθυνόμενες ουρές της,  θεώρησαν ως υπονοούμενο για απάτη κτλπ στους κόλπους της ΠΟΣ και μου κοινοποίησαν το γνωστό εξώδικο κατηγορόντας με, ότι, "διέδιδα ανυπόστατες φήμες και ψευδές ειδήσεις", δίνοντας μου και...προθεσμία  7 ημερών για να...τεκμηριώσω τα όσα γράφω και δηλώνοντας ότι αν αυτό δεν γίνει επιφυλάσονται -το Προεδρείο- για περαιτέρω ενέργειες (αγωγές).

Τα γεγονότα 

Η επίμαχη ανάρτηση αφορούσε την συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και την ανάλυση των οικονομικών του Αυγούστου, όπως παρουσιάστηκε στο ΔΣ,  όπου σε κωδικό με τίτλο "Έξοδα μ.... μ... Δ... - χχχ Ευρώ" είχε  μεταξύ άλλων καταβληθεί ποσό χχχ Ευρώ σε  συνεργάτη της ΠΟΣ που τυχαίνει να είναι συγγενικό πρόσωπο του σημερινού Προέδρου της Ομοσπονδίας. Δεν υπήρχε δηλαδή καμια αποζημίωση μετακίνησης  στον κωδικό αυτό,κάτι που επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της ΠΟΣ στην συνεδρίαση αλλά και ακόμα 4 μέλη του ΔΣ με επιστολές τους! 
Άρα η τοποθέτηση μου στην ουσία της είναι ακριβής αφού στα οικονομικά του Αυγούστου, όντως άλλα έγραφε ο κωδικός πληρωμής και αλλού αυτά είχαν καταβληθεί. 
Υπήρχε σοβαρό λάθος, την ευθύνη του οποίου δεν είχε το θάρρος να αναλάβει ούτε ο λαλίστατος Ταμίας της ΠΟΣ Ντίτσας Γιάννης στην επιστολή του. Αντί να ζητήσει συγνώμη για το λάθος του (λάθος εγγραφή),ζήτησε και τα ρέστα, προσπαθώντας να αναφερθεί σε "αποφάσεις παρατάξεων" για τις εγγραφές αυτές καθώς και τους συνεργάτες της ΠΟΣ.
Λησμόνησε όμως και πάλι ότι σε επιστολές μου στις 24 και 30  Απριλίου   είχα ρητά αναφέρει  στο ότι ΟΥΔΈΠΟΤΕ είχα εξουσιοδοτήσει είτε παρατάξεις είτε το Προεδρείο για αμοιβές συνεργατών της ΠΟΣ, θέτοντας ουσιαστικά ερωτηματικά για την λειτουργία της Ομοσπονδίας και το πως για παράδειγμα γίνονται οι επιλογές αυτές.
Στον πλήρη πανικό του Προεδρείου τότε - προσπαθούσε να βρεί σε άρθρα του καταστατικού απαντήσεις στα ερωτήματα μου γύρω απο την λειτουργία της ΠΟΣείχα γράψει επί λέξη στις 30 Απριλίου >
Ουδέποτε έθεσα θέμα ορθής οικονομικής διαχείρισης, ούτε ζήτησα και την διενέργεια ελέγχου και έτσι δεν αντιλαμβάνομαι την επίκληση του καταστατικού για τον ρόλο της εξελεγκτικής επιτροπής.

Όπως δήλωσα και στο τελευταίο ΔΣ της ΠΟΣ, στην τοποθέτηση μου γύρω απο το ζήτημα,ούτε σήμερα θέτω ορθής οικονομικής διαχείρισης,αλλά θέμα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της ΠΟΣ, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε  όργανο εξυπηρέτησης  πολιτικών και συνδικαλιστικών απόψεων και επιδιώξεων, αριβιστών και επικίνδυνων για τα συμφέροντα των σιδηροδρομικών συνδικαλιστών.
Στην ίδια επιστολή μου, ρητά δήλωνα ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ πρόκειται να συμφωνήσω με την ψήφο μου, να αποκτήσει έμμισθη σχέση εργασίας  πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον κορυφαίου ή άλλου συνδικαλιστή με την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, για προφανείς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς λόγους, που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί. Όσο και αν αυτό δυσαρεστεί, είναι πολιτική άποψη και ΔΕΝ ΕΧΕΙ να κάνει με πρόσωπα.

Η πλειοψηφία της ΠΟΣ παρότι γνώριζε την αλήθεια γύρω απο ζήτημα της λειτουργίας της, προτίμησε να μου κοινοποιήσει εξώδικο επειδή έγραψα την ΑΛΗΘΕΙΑ, ενώ στο πρώην μέλος του Προεδρείου της Τερζόγλου (...), που κατήγγειλε επώνυμα ΚΟΜΠΙΝΕΣ εντός της ΠΟΣ, προτίμησε να στείλει μια "γλυκανάλατη επιστολή", αποδεχόμενη μάλιστα ως δικαιολογία για τις καταγγελλόμενες ΚΟΜΠΙΝΕΣ,την απίστευτη εκδοχή του....τρολλαρίσματος! 
Είναι ενδεικτικό ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΣ, δεν αναφέρθηκε στο θέμα αυτό στην τελευταία συνεδρίαση,θεωρώντας το μάλλον ως....αστειάκι!

Το σχέδιο δεν "περπάτησε"

Στην συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης αποκαλύφθηκε και το σχέδιο της πλειοψηφίας,αφού όπως φανέρωσε η ανακοίνωση της ΡΙ.Κ.ΣΙ. , η συμφωνία μεταξύ γνωστών παραγόντων της Κάνιγγος και της Πατησίων, ήταν με όχημα την αγωγή που θα μου έκανε η ΠΟΣ, να επιχειρήσουν να με απομακρύνουν απο το ΔΣ της Ομοσπονδίας αρχικά και στην συνέχεια με τα γνωστά παπαγαλάκια να καλλιεργήσουν κλίμα μέχρι το επόμενο συνέδριο της, όπου μεγαλοσυνδικαλιστής κινδυνεύει άμεσα να μην καταφέρει να επανεκλέγει στην ΓΣΕΕ απο την σιδηρόδρομο,αφού η παράταξη του καταρέει και η δράση του για τον σιδηρόδρομο είναι υποτειπώδης, τουλάχιστο.

Το σχέδιο ναυάγησε, όταν η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣ, με ψήφους 19-5 αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια σε ένα θέμα που αφορούσε την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της. 
Προφανώς κάποιοι θεωρούσαν ως ΔΕΔΟΜΕΝΗ την άποψη των μελών του ΔΣ και βρέθηκαν προ εκπλήξεως,κυριολεκτικά, ενώ δεν θέλω να πιστέψω τις φήμες για αποπομπή συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ επειδή δεν πειθάρχησε στην "σκληρή γραμμή" που ήθελε την κάθε τρόπο δίωξη μου.
Το ΔΣ της ΠΟΣ ,με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε να κρατήσει το θέμα "εντός των τειχών" καθώς ήταν ξεκάθαρη η απάντηση μου, πως αν θέλανε και επιμένανε θα δημοσίευα τα πάντα (όλες τις επιστολές που έχω στείλει στην ΠΟΣ και θέτουν επί τάπητος θεματα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ). 
Αυτό το ενδεχόμενο, όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί συνάδελφοι (19) θεώρησαν ότι μόνο κακό θα προκαλούσε στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Δυστυχώς την επόμενη μέρα, με όχημα την ΡΙΚΣΙ αλλά και την επιστολή του Ταμία Ντίτσα, υπήρξε εκ νέου προσπάθεια στοχοποίησης μου, παρουσιάζοντας ότι δήθεν "ανακάλεσα" την άποψη μου, όταν στην ουσία είχα επαναλάβει όσα έγραψα στις 24 και 30 Απριλίου.

 Οι "δικομανής" συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ 

Σε μια εκ των επιστολών μου αναφέρω επί λέξη στην πλειοψηφία της ΠΟΣ
Αναφορικά με την δικαστική οδό  παραμένω πιστός στην επίλυση των συνδικαλιστικών διαφορών εντός των Οργάνων του κινήματος ακόμα και όταν αντιμετωπίζω απρόκλητες επιθέσεις όπως αυτή του Προέδρου της Ομοσπονδίας, αλλά και συγκεκριμένων παρατάξεων. Όταν βεβαίως προκαλούμε σε τέτοιες πρακτικές, είμαι υποχρεωμένος να  απαντώ ανάλογα.

Στην άποψη μου αυτή παραμένω και σήμερα πιστός θεωρώντας ότι οι συνδικαλιστές πάνε σπίτι τους ΑΝ οι συνάδελφοι τους γυρίσουν την πλάτη (όπως έκαναν με τον Τερζόγλου), ή όταν υπάρχουν αποδείξεις για κακοδιαχείριση.

Το σχέδιο των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ με όχημα τον παρατηρητή τους ΑΠΕΤΥΧΕ

Ο ελάσσον Πρόεδρος της ΠΟΣ 
Επιμένω πως ο Πρόεδρος της ΠΟΣ, συνάδελφος Παρασκευόπουλος όφειλε να είχε παραιτηθεί απο τον Σεπτέμβριο (όπως του ζήτησα με επιστολή μου) καθώς θέτει σε κίνδυνο με τις επιλογές του γύρω απο την λειτουργία της Ομοσπονδίας, τα συμφέροντα των συναδέλφων αλλά και της ΠΟΣ.
Σήμερα είμαι πεπεισμένος ότι ο συνάδελφος Παρασκευόπουλος, δεν είναι ικανός ούτε να διευθύνει την συνεδρίαση του ΔΣ, αφού τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Τετάρτη, επιβεβαιώνουν την αδυναμία του.
Είναι η 2η φορά που ο ελάσσον  Πρόεδρος της ΠΟΣ, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων.
Η 1η ήταν όταν είχε απο βήματος παραιτηθεί και στην συνέχεια...επανήλθε θεωρώντας ότι η συνεδρίαση δεν είχε ολοκληρωθεί και ότι έδωσε την παραίτηση του εν ρήμι του λόγου του.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στο 19-5..... (Και παρότι ο Πρόεδρος της ΠΟΣ, επιτακτικά ζητούσε το αντίθετο αποτέλεσμα).
Τον αφήνω, να κάνει την αυτοκριτική του.
Θα αναφερθώ στην εμπάθεια. Εξώδικο στον Γενιδούνια, επιστολή σε αυτόν που κατήγγειλε ΚΟΜΠΙΝΕΣ! 
Αλήθεια, έτσι ερμηνεύουν ορισμένοι ότι είμαστε "ίσιοι";

Γενιδούνιας Κώστας - Μέλος ΔΣ ΠΟΣ 


Υ.Γ. Είναι αυτονόητο, ότι όλα αυτά γίνονται γιατί ενοχλεί η συνδικαλιστική δράση, η κριτική, η άλλη άποψη, οι μηχανοδηγοί, το στέκι της έλξης.... Γιατί κάποιοι δεν μπορούν να αποδεχτούν την αυτονόητη και στρατηγική τους ήττα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου