Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Στην τελική ευθεία η υπογραφή ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Εγκρίθηκε και απο το ΔΣ της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πλέον είμαστε κοντά στην ιστορική μέρα της υπογραφής της 1ης ΣΣΕ στην ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ!
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενέκρινε -πλειοψηφικά-πριν απο λίγο την τελική πρόταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και απομένει η υπογραφή της νέας ΣΣΕ! Πρόκειται για ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ όσων
πίστεψαν στην υπογραφή της ΣΣΕ, όσων έδωσαν αγώνα για να διαμορφωθούν οι καλύτεροι δυνατόν όροι για αυτήν. 


Πρόκειται για την πρώτη ΣΣΕ στην ιδιωτική πλέον ΤΡΑΙΝΟΣΕ που κατοχυρώνει  τον ρόλο των συνδικάτων σε αυτήν, διασφαλίζει τις αμοιβές, επιβάλει την κυριαρχία του συλλογικού δικαίου έναντι των ατομικών συμβάσεων που κυριαρχούν στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως πρόκειται για μια ΣΣΕ που έχει ΠΟΛΛΑΠΛΑ οφέλη για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως κλάδου ή ειδικότητας!

Πρόκειται για μια νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που επαναφέρει την εργατική Νομοθεσία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταργώντας τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου, επαναφέρει τα οικογενειακά επιδόματα, αναγνωρίζει ΟΛΟΥΣ τους τίτλους σπουδών, αναγνωρίζει ΟΛΗ την προϋπηρεσία των εργαζομένων σε αυτήν μέχρι την υπογραφή της ΣΣΕ, οδηγεί σε νέες προσλήψεις, επαναφέρει την ιδιωτική ασφάλιση σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους με κάλυψη της δαπάνης κατά 100% απο την εταιρεία, δίνει bonus σε έλξη και κίνηση, διατηρεί τα θεσμικά που έχουμε κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια !
Πρόκειται για μια νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ όλες τις αποδοχές των εργαζομένων, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ  ότι κανείς δεν θα χάσει δεκάρα του Ευρώ -καθώς είχαμε τεράστιες προσωπικές διαφορές σε πολλούς συναδέλφους- ενώ εισάγει νέο μισθολόγιο με εισαγωγικό μισθό τα 750 Ευρώ για και καταληκτικό βασικό μισθό τα 1750 εως 1850 Ευρώ!
Για μια νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που κατοχυρώνει το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα στα 150 Ευρώ για τους σημερινούς δικαιούχους, που προστατεύει όσους για λόγους υγείας κριθούν ανίκανοι προς εργασία στον κλάδο τους.
Πρόκειται για μια νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που μεσοσταθμικά δίνει αυξήσεις απο 4% εως και 9.7% στην διετία.
Πρόκειται για μια νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που χορηγεί οικογενειακό επίδομα 100 Ευρώ σε όλους τους έγγαμους, με σύμφωνο συμβίωσης, χήρους, διαζευγμένους ή άγαμους γονείς εργαζομένους.
Πρόκειται για μια νέα ΣΣΕ που ορίζει το διάλλειμα ως χρόνο εργασίας και στις διοικητικές υπηρεσίες στον ιδιωτικό πλέον τομέα.
Πρόκειται για την ΣΣΕ που ΔΙΑΤΗΡΕΙ την προστασία έναντι των απολύσεων που είχε υπογραφεί το 2014 και την διατηρεί ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
Πρόκειται για την ΣΣΕ που διασφαλίζει την δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων τόσο στον σιδηρόδρομο, όσο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΟΑΣΑ-ΣΤΑΣΥ).
Πρόκειται για μια ΣΣΕ που θα διασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη και θα βοηθήσει στην αναπτυξιακή πορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τους εργαζόμενους να προσδοκούν τα επόμενα χρόνια πολλά προκειμένου να δούμε επιτέλους τον σιδηρόδρομο στην θέση που ονειρευόμαστε χρόνια τώρα.
Πρόκειται για μια ΣΣΕ στην οποία θα πρέπει να επιδιώξουν να ενταχθούν οι συνάδελφοι στην ΕΕΣΣΤΥ μετά την εξαγορά της απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς δίνει σημαντικές αυξήσεις!

Ασφαλώς, σε μια πρώτη ΣΣΕ δεν είναι δυνατόν να λυθούν όλα τα ζητήματα.
Ωστόσο....

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των 2 Σωματείων μας!
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεχνά πως αυτή η διαπραγμάτευση έγινε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε καθεστώς ιδιωτικού τομέα και όχι υπό την προστασία- ομπρέλα του Δημοσίου.

Οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για τα Σωματεία τους, που έδωσαν μάχη τους τελευταίους 4 μήνες για την υπογραφή της ΣΣΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Πάλι μέσα έπεσαν όσοι προέβλεπαν "συμφωνίες" και όχι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου